Četvrtak, 18. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Iron Puki: Peti put se borim za prvaka Evrope skoro uvijek bez podrške države

Preuzmite sliku

Najbolji bh. bokser Edin Puhalo, alias Iron Puki, branit će 3. juna titulu prvaka Evrope u Baden-Württembergu protiv Francuza Sirila Makiadija. Iron Puki (22 pobjede, 1 poraz) je danas održao konferenciju za medije na kojoj je najavio borbu za odbranu šampionskog pojasa u organizaciji WBA protiv Sirila Makiadija (14 pobjeda, 2 poraza, 2 neriješena).

“Ovo je najvažniji meč u mojoj dosadašnjoj karijeri iz razloga što se borim sa najrangiranijim protivnikom do sada. Moj protivnik je višestruki prvak Francuske i to je velika motivacija za mene. Biti prvak Evrope je velika čast i za mene, ali i za Bosnu i Hercegovinu. Očekujem dug meč, ali ne želim ga završavati po svaku cijenu što prije. On je viši od mene, dosta iskusan, lukav, odboksao je duplo više rundi od mene”, izjavio je Puki.

Iron Puki je izuzetno motivisan i pozitivan pred predstojeću borbu.

  • “Odradio sam sve kao i do sada što sam radio. Svaki segment mi je bio važan iz razloga što je teže braniti titulu nego je osvojiti. Sada je veći pritisak na meni nego na protivniku. Motivisan sam i ambiciozno ulazim u borbu. Dat ću maksimum da se što bolje predstavim i pokušati odbraniti titulu prvaka”, poručio je Puhalo.

    Borba između Iron Pukija i Sirila Makiadija na eventu kojeg organizuju O1NE Sport Menagment GmbH i promoter Danijel Todorović u Baden-Württembergu će biti održana 3. juna.

    Naš najbolji bokser istakao je razočarenje odnosom institucija prema njemu, ali i prema svim vrhunskim sportistima.

    “Institucije zadužene za sport bi mi mogle pružiti veću podršku jer sam ja, ipak, prvak Evrope i sedmi na listi izazivača za svjetsku titulu među 1.200 boksera. Dovoljno je reći da smo u svim kategorijama među 15 najboljih s Balkana samo Filip Hrgović i ja. Razočaran sam odnosom države prema nama, isto kao da nas ima milion s ovakvim rezultatima, pa da nema dovoljno budžeta za nas. Apelujem i molim ih da se to promijeni. Mi smo najbolji ambasadori naše države. Peti put se borim za prvaka Evrope, a to se ne može uraditi na sreću. Peti put idem u Njemačku bez podrške države, to je sramotno. Neću šutjeti na sve to, ne dozvoljava mi karakter, niti mogu podnijeti da s ovakvim rezultatima idem da se borim sa svjetskim velesilama bez podrške države”, istakao je Iron Puki. (N1)

    Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

    Ključne riječi: , , ,