Ponedjeljak, 8. Avgusta 2022.
Tuzlanski.ba logo

Igor Kazić i Evald Krnić pobjednici skokova sa Starog mosta

Preuzmite sliku

Završeni su 456. skokovi sa Starog mosta u Mostaru.

Pobjednik skokova na noge je Igor Kazić iz Mostara.

“Nije prvi put. Osvajao sam malo više puta skokove na noge, Svaki put je slatko, dobar je osjećaj. Ispunjen sam nekim adrenalinom, leptirići su u stomaku”, kazao je Kazić.

A pobjednik skokova na glavu je Evald Krnić iz Crne Gore, kojem je ovo bilo treće učešće.

“Inače sam 2020. godine započeo karijeru, upravo na ovom mostu, gdje nisam bio plasiran ni u prvih deset. Evo treća sreća je pokazala, urodilo je plodom i pokazalo da je to ipak bila sreća”, istakao je.

I Krnić i Kazić su u obje serije skokova imali maksimalan broj bodova. Drugo mjesto u kategoriji skokova na glavu osvojio je Dino Barjić, a treće prošlogodišnji pobjednik Dragan Milnović. Drugo mjesto u skokovima na noge osvojio je Adis Halilović, a treće također prošlogodišnji pobjednik Emel Tiro.

Nagrada je uručena i najmlađem takmičaru Nidalu Salčinu, rođenom 2006. godine.

Učešće na ovogodišnjim skokovima uzeo je 31 takmičar iz nekoliko zemalja regiona Zapadnog Balkana, a ocjenjivao ih je žiri u sastavu Alica Jakirović, Haris Šiširak, Haris Škoro, Samir Zukanović i Branko Bogičević.

Kompletna manifestacija trajala je dva dana, a započela je jučerašnjim defileom mladih skakača, koji su se jučer u popodnevnim satima takmičili na novoj skakaonici Duradžik.

Održana je juče i tradicionalna utrka na šlaufima (Šlaufijada), a manifestacija će zvanično biti okončana večerašnjim svečanim programom na kojem će se pobjednicima uručiti priznanja, uz bakljadu na Starom mostu.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje