Četvrtak, 28. Marta 2024.
Tuzlanski.ba logo

Igor Emkić: Pripremat ću se i u Novom Sadu, spreman ću dočekati Sarajevo Figt 3

Preuzmite sliku

Manifestacija Sarajevo Fight 3 održat će se 10. augusta u hotelu Hills na Ilidži. Bit će to turnir osmorice K1 boraca u kategoriji do 72 kilograma.

Također, bit će organizovan i Superfight mečevi po K1 pravilima. Učešće za turnir osomorice potvrdili su: Haris Biber (BiH), Rasim Bašić (BiH), Čedo Pantić (BiH), Mario Marković (BiH), Novak Radulović (Srbija), Rene Arreger (Češka Republika) i Bobančo Ilievski (Makedonija). Očekuje se potvrda dolaska još jednog borca.

Na Superfightu će učestvovati: Igor Emkić (BiH), Mesud Selimović (BiH), Bahrudin Mahmić (BiH), Alija Tucak (BiH), Almin Hodžić (BiH), Vladimir Tok (Njemačka), Milan Kubin (Makedonija), Vukašin Obradović (Srbija), Dimitar Gjeorgijev (Makedonija), Darko Knežević (Njemačka). Također, i u ovoj disciplini očekuje se potvrda dolaska još jednog borca. Bit će održan i jedan profesionalni bokserski meč između Selme Baltić i Katarine Vištice Supervizor takmičenja je Salko Zildžić.

Jedan od učesnika je Igor Emkić koji je u posljednje vrijeme u sjajnoj formi.

”Ovo je jedan od kvalitetnijih turnira. Radim ozbiljno na pripremama i potpuno spreman ću dočekati Sarajevo Fight 3. Posljednji dio priprema odradit ću Novom Sadu, jer u tom gradu imam jake sparing partnere. Ne želim ništa prepustiti sulčaju. Dakako, poduzet ću sve kako bih na kraju bio pobjednik”, istakao je Emkić.

  • Sarajevo Fight 3 organizuju Haris Sipović Sipa i Emir Alić. Emkić dodaje kako mu je drago što će glavni grad BiH biti domaćin ovako eminentnog turnira.

    ”Zaista se radujem ovom događaju. Drago mi je da je grad na Miljacki domaćin ovako kvalitetnog turnira. Vjerujem da će sve biti na vrhunskom nivou. Ljudi u Sarajevu vole borilačke sportove i siguran sam da će uživati u borbama. Ubijeđen sam da će dvorana biti puna”, zaključio je Emkić.

    U prodaju je pušteno 1000 karata. Od toga 150 VIP po cijeni 50KM sektor A, 150 po cijeni 30 KM u sektoru B, 300 karata po cijeni od 15 KM u sektoru C i 400 u sektoru D po 10KM.

    Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

    Ključne riječi: , ,