Igor Emkić o meču na FFC5: "Pružit ću sve od sebe i nadam se pobjedi!"
Foto: Tuzlanski.ba

U petak nas u Osijeku očekuje nova Final Fight borilačka priredba a publici u BiH svakako će najzanimljiviji meč biti onaj između našeg Igora Emkića i borca iz Opatija Fight Cluba, Ivana Stanića.

emkic-teningEmkića, mladog kickboxera tuzlanskog KBV "Flek Tom – Cat" ne treba posebno predstavljati. Reprezentativac je i višestruki prvak BiH u kickboxu, a praktično sa svakog takmičenja na koje ode donese medalju.Na Evropskom prvenstvu je osvajao srebrenu i bronzanu medalju, a na Svjetskom srebrenu.

Kako nikad nije bio previše "bučan", već borac koji se dokaže i pokaže na djelu tj. u ringu Emkić je i ovaj put bio odmjeren pri davanju izjava - daće sve od sebe i nada se najboljem:"Poziv na meč sam dobio 6 dana prije samog meča. Prihvatio sam borbu, mada mi je krivo zato što nisam imao više vremena za bolje i kvalitetnije pripreme. Ivan Stanić je dobar i iskusan borac i mislim da će biti veoma kvalitetan meč. Pruzit ću sve od sebe i nadam se pobjedi!"

Zahvaljujući OBN televiziji, borilački fanovi u BiH će Final Fight Championship iz Osijeka moći pratiti u izravnom prijenosu u petak od 20:00h. (Borba.ba)