Petak, 19. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Hamilton: Kraj sezone u velikom stilu

Preuzmite sliku

Britanac Lewis Hamilton pobjedio je u nedjelju na trci za Veliku nagradu Abu Dabija, kojom je okončana sezona u Formuli 1. Vozač Mercedesa je još ranije obezbijedio petu titulu šampiona, a sada je došao i do rekorda po broju osvojenih bodova.

“Cijele godine smo radili izuzetno, zaista je privilegija raditi sa ovim ljudima i na kraju godine slaviti sa njima. Sretan sam što sam završio sezonu u velikom stilu. Sebastian je vozio sjajno tokom trke, imao je nekoliko nevjerovatnih krugova, na kraju nije bilo lako zbog vjetra, ali tako je bilo svima”, rekao je poslije trke Hamilton i pohvalio najvećeg rivala, vozača Ferarija Sebastiana Vettela.

Hamilton je pobjedio 11. put u sezoni, 73. put u karijeri, a prije skoro mjesec dana je došao i do pete titule šampiona. U narednoj sezoni vozač Mercedesa očekuje da se ponovo nadmeće za titulu sa starim rivalom Sebastianom Vettelom.

“Zaista je bila privilegija i čast voziti protiv Vettela. Poznajem ga još iz dana u F3 i uvijek je bio istinski radnik koji je uvijek vozio svim srcem. Ove sezone je bio fantastičan, na nama je bilo toliko pritiska, tako da nemojte da gledate na neke probleme, osim na to da smo htjeli da damo sve od sebe. Znam da će se sljedeće sezone vratiti još jači i ja ću morati da uradim isto, sada sam zahvalan na ovim dobrim vremenima”, dodao je Hamilton. (Sport Klub)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: