Četvrtak, 25. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Habib zaprijetio UFC-u: Ako otpustite Tukhugova, pošaljite mi moje raskinute ugovore

Preuzmite sliku

UFC-ov prvak Habib Nurmagomedov zaprijetio je UFC-u da će napustiti organizaciju ako ista otpusti njegovog timskog kolegu Zubaira Tukhugova. On se našao u centru skandala nakon što je izbio haos na UFC-u 229, ubrzo nakon što je Nurmagomedov obranio naslov prvaka ugušivši Conora McGregora.

Habib se javnosti, tačnije UFC-u, obratio puštem društvenih mreža.

“Želim se obratiti UFC-u. Zašto niste otpustili nikog iz Conorovog tima nakon što su napali autobus u Brooklynu i ozlijedili nekoliko ljudi? Mogli su ubiti nekoga tog dana! Zašto niko ništa ne govori o njegovom vrijeđanju moje domovine, religije, nacije i porodice?

Zašto kažnjavate samo moju ekipu, kada su se obje borile? Ako tvrdite da sam ja započeo sve to, onda ste u krivu. Ja sam završio ono što je on započeo.

Kaznite mene, jer Zubair nema ništa s haosom koji je nastao. Otkazali ste njegovu borbu i sada ga želite izbaciti iz UFC-a jer je udario Conora. No Conor je bio taj koji je prvi udario mog brata. Samo pogledajte snimku s kaveza.

Ako ga otpustite, onda trebate znati da gubite i mene. Mi nikada ne okrećemo leđa svojoj braći u Rusiji. Ako ga otpustite, pošaljite mi moje raskinute ugovore.

I još nešto, slobodno zadržite novac koji sam zaradio. Vidim da ste prilično zauzeti s tim. Nadam se da vam neće zapeti u grlu. Uvijek smo branili našu čast i to je najvažnija stvar u životu. Namjeravamo ići do kraja”, napisao je Habib.

Podsjetimo, nakon što je Dagestanac pobijedio Conora preskočio je ogradu oktogona i napao jednog od Conorovih ljudi. Dok se to događalo izvan oktogona, u njemu je Conor najprije udario jednog iz Habibovog tima, da bi mu potom odgovorila trojica Dagestanaca. Policija i osiguranje moralo je reagirati i smiriti strasti. (Dnevnik.hr)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: ,