Srijeda, 26. Januara 2022.
Tuzlanski.ba logo

Grad Mostar će nagraditi Lanu Pudar sa 10.000 maraka, upućena inicijativa da se gradi olimpijski bazen

Preuzmite sliku

Lana Pudar, dobitnica bronzane medalje na Svjetskom prvenstvu u Abu Dhabiju će za ostvarene rezultate dobiti 10.000 maraka.

Odluka je to Gradskog vijeća Grada Mostara, a na prijedlog Jasmina Pandura, vijećnika Koalicije za Mostar u Gradskom vijeću i predsjednika Komisije za mlade u Mostaru.

Također jednim od usvojenih zaključaka stavlja se u obavezu Gradskom vijeću Grada Mostara da uputi inicijativu prema višim nivoima vlasti, da u prijedlogu budžeta planiraju sredstva za pomoć u izgradnji olimpijskog bazena i gradske sportske sale u Mostaru.

– Grad Mostar kao centar Hercegovačko-neretvanskog kantona je i sredina sa velikim potencijalom razvoja sporta i sportskih sadržaja u ovom dijelu države. Grad sa odličnom pozicijom i tradicijom za usjeh sporta, na temelju iznimnih ostvarenja naših sportskih takmičara kao što su uspjesi Lane Pudar i druge talentovane djece i sportskih takmičara treba da ima sve aktivne preduslove za bavljenje sportom. Najnznačajniji takvi preduvjeti su izgradnja infrastrukturnih sportskih objekata kakvi su olimpijski bazen i gradska sportska sala – navodi se u obrazloženju. (Foto: Bljesak.info)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , , ,