Petak, 29. Marta 2024.
Tuzlanski.ba logo

Gotovo tri godine od nesreće: Zdravstveno stanje Schumachera ostaje tajna

Michael-Schumacher
Preuzmite sliku

Zdravstveno stanje Michaela Schumachera, sedmostrukog šampiona Formule 1, ostaće privatnost, izjavila je njegova menadžerica Sabine Kehm, gotovo tri godine nakon nesreće u francuskom skijalištu Maribel

Zdravstveno stanje bivšeg vozača F1, gotovo tri godine od nesreće, koju je doživio na skijanju u francuskim Alpama, i danas se, na zahtjev njegove porodice, čuva daleko od očiju javnosti.

Michaelovo stanje nije javno pitanje tako da ga nećemo komentarisati samo zato što moramo zaštiti njegovu privatnost što je više moguće. Svjesni smo da je ovo za mnoge teško shvatljivo“, rekla je Kehm.

Schumacher, najuspješniji vozač u historiji Formule 1, u nesreći na skijanju 29. decembra 2013. godine, pretrpio je teške povrede glave zbog čega je mjesecima bio u komi.

U javnosti je nakon toga bilo vrlo malo informacija o njegovom zdravstvenom stanju, dok nijedna njegova fotografija nakon nesreće nije objavljena.

Njegove kolege i menadžerica Sabine Kehm više puta su medijima rekli da se Schumacher “polako oporavlja“.

Jedino je poznato da je zasad nepokretan, da ne može govoriti i da o njemu brine tim od 15 ljudi u specijalno dizajniranom medicinskom apartmanu u njegovoj vili u Švicarskoj.

Ipak, porodica sedmostrukog svjetskog šampiona pokrenula je neprofitnu inicijativu uz poruku: “Nastavi se boriti“, kojom su željeli uzvrtatiti pozitivnu energiju koju su dobili u proteklom periodu.

Želimo ohrabriti ostale da nikada ne odustaju. Inicijativa je još jedan znak poštovanja i zahvalnosti prema Michaelovim navijačima“, izjavila je Corina Schumacher, supruga 47-godišnjeg Nijemca.

Legendarni “Schumi” kao najuspješniji vozač F1 svih vremena, sedmostruki je prvak svijeta, pobjednik 91. Grand Prix utrka te vlasnik niza rekorda u svijetu Formule 1. (Anadolija)

 

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: