Utorak, 22. Juna 2021.
Tuzlanski.ba logo

Golfer Rory McIlroy propušta Olimpijadu u Riju zbog virusa zika

Preuzmite sliku

U danas objavljenom saopćenju jedan od najboljih golfera svijeta istakao je da ne želi rizikovati u Rio de Janeiru u kojem postoji opasnost od zaraze zika virusom.

Britanski golfer Rory McIlroy (27) izjavio je kako neće otići na Olimpijske igre u Rio de Janeiro zbog straha od virusa zika.

U danas objavljenom saopćenju jedan od najboljih golfera svijeta istakao je da ne želi rizikovati u Rio de Janeiru u kojem postoji opasnost od zaraze virusom zika.

Nakon mnogo razmišljanja i razmatranja, odlučio sam da povučem učešće sa ovogodišnjih Olimpijskih igara u Rio de Janieru. Nakon razgovora sa bliskim ljudima shvatio sam da je iznad svega najvažnije moje zdravlje i zdravlje moje porodice. Iako je opasnost od infekcije virusom zika niska, to je ipak rizik i nisam ga spreman preuzeti. Nadam se da će Irci shvatiti moju odluku“, napisao je Mcllory koji je u Riju trebao nastupati za Irsku.

Olimpijske igre u Brazilu održat će se od 5. do 21. augusta u Rio de Janeiru. Zbog straha od virusa zika nekoliko sportista ranije je izjavilo kako će razmisliti da li će prisustvovati takmičenju. (Anadolija)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje