Utorak, 23. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Futsal reprezentativci dolaze na Par Selo CUP

Preuzmite sliku

Grupna faza takmičenja na 9. Malonogometnom turniru Par Selo CUP 2021 je završena, te slijedi utrka za titulu prvaka. Ekipe se dodatno pojačavaju sa futsal reprezentativcima iz BiH ali i regije.

Na ovogodišnjem turniru učestvuju 22 ekipe seniora i šest ekipa veterana, a učesnici dolaze iz cijele BiH. Mečeve prate eminetne sudije iz fustala.

Turnir je učesnicima i posjetiteljima privlačan iz više razloga, a posebno zbog nagradnog fonda koji iznosi 7.000 KM. Najbolja ekipa osvaja nagradu od 5.000 KM. Nakon grupne faze takmičenja, slijede prave sportske poslastice i majstorije dokazanih futsal igrača, najavili su organizatori turnira.

„U utrci za šampiona devetog po redu Par Selo Cupa ostalo je 16 najboljih ekipa. Ekipe više nemaju pravo na kikseve i taktiziranje, jer svaka greška bi iste mogla koštati ispadanja sa Par Selo CUP-a“- kazali su iz Udruge mladih „ Par Selo- Dubrave“ koja je organizator ovog nadaleko poznatog sportskog događaja. Turnir je prepoznatljiv i po tome što svake godine u završnici nastupaju najbolji igrači malog nogometa iz BiH ali i zemalja regije.

Organizatori poručuju da tek slijede najbolji susreti koji će biti začinjeni nastupima reprezentativaca koji će svoja sportska umijeća pokazati pred mnogobrojnom publikom na sportskom terenu Osnovne škole “Pasci“ u Par Selu.

Ovaj turnir odavno je prevazišao granice BiH i postao je nadaleko poznat po svom kvalitetu. Sa godinama je postao respektabilan događaj kojeg karekteriše odličan mali nogomet, vrijedne nagrade, izuzetno velika posjećenost, te kulturni sadržaji na otvaranju turnira, bogata ugostiteljska ponuda tokom cijelog turnira kroz koju se promovišu domaći proizvodi te muzički program.

Turnir se igra na modernom futsal igralištu na kojemu je urađena nova podloga, rasvjeta, tribine i ostala infrastruktura što je zasluga organizatora, članova Udruge i sponzora. Iako ove godine Grad Tuzla nije dao svoju podršku, kvalitet turnira je, ipak, na zavidnom nivou.

To potvrđuju i hiljade posjetitelja iz BiH ali i regije i dijaspore koji svake godine prodefiluju kroz Par Selo, uživaju u malom nogometu, druženju i novim poznanstvima. Stoga, organizatori pozivaju svoje sugrađane da dođu narednih dana i uživaju, a posebno 7. augusta na finalnu večer kada će se znati pobjednik.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , ,