Subota, 20. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Formula 1: Istanbul se sprema za Veliku nagradu Turske

Preuzmite sliku

Bolidi Formule 1 i danas su na ulicama Istanbula, gdje uoči trke za Veliku nagradu Turske, snimaju promotivni trailer za ono što će se dešavati nadolazećeg vikenda, javlja Anadolu Agency (AA).

Na stazi Istanbul Park od 13. do 15. novembra najbolji vozači šampionata Formule 1 će imati treninge, zatim kvalifikacije i naravno zadnjeg dana događaja u nedjelju borbu za bodove.

S obzirom na dominaciju ove sezone favorit je lider šampionata Britanac Lewis Hamilton sa svojim Mercedesom, a najveći konkurent vjerovatno će mu biti klupski kolega Valtteri Bottas.

“Najbrži cirkus na svijetu” vraća se u tursku metropolu nakon devetogodišnje pauze.

Prema riječima Vurala Aka, izvršnog direktora firme Intercity koja upravlja istanbulskom stazom odavno je sve spremno za vikend Formule 1. Istakao je da su obavljene popravke staze, čišćenje, uređenje okoliša…

Hamilton je lider u poretku vozača sa 282 boda i ima priliku da na Velikoj nagradi Turske osigura novu titulu šampiona Formule 1, sedmu u karijeri. Slijede ga Bottas sa 197 i Max Verstappen sa 162 boda. U poretku konstruktora apsolutni vladar je Mercedes sa 479 bodova, dok je drugi RB Racing Honda sa 226.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , ,