Četvrtak, 28. Marta 2024.
Tuzlanski.ba logo

FFC 7: Organizatori obećavaju spektakl kakav do sada nije viđen u BiH

Preuzmite sliku

Potrudit ćemo se da napravimo spektakl kakav Sarajevo i Bosna i Hercegovina do sada nisu vidjeli – kazao je danas predsjednik Final Fight Championshipa (FFC) Orsat Zovko povodom FFC 7 koji će biti održan 13. marta u Sarajevu.

Kao glavne zvijezde večeri najavio je bosanskohercegovačkog kick boksera Dževada Poturka poznatog pod nadimkom „BH. Machine“ i bh. MMA borca Tomislava Spahovića poznatog kao „The Beast.“

Poturak se već dokazao u svim ringovima svijeta, a Spahović je generacija koja tek dolazi. Međutim, njegovi rezultati tokom zadnje dvije godine govore da na njega definitivno možemo računati – kazao je Zovko.

Poturak je podsjetio da je u proteklom periodu bilo pokušaja da se FFC 7 održi u Sarajevu te da se to konačno i desilo. Svom protivniku Špancu Frank Munozu poručio je da će ga pobijediti i da će to biti „još jedna pobjeda za BiH.“

To će također biti značajna pobjeda i za mene jer je treća uzastopna – istakao je Poturak, dodajući da je jako sretan što se vratio u ring nakon zdravstvenih problema koje je imao.

Munoz je kazao da je prvi put u Sarajevu te da se prije dvije godine takmičio u Zagrebu, a sada je, kaže „vrijeme za pobjedu.“

Poturak je legenda i odličan borac, ali sada je moje vrijeme – vrijeme nove generacije – rekao je Munoz i dodao da je došao da publici u Sarajevu pruži spektakl i dobru borbu.

Spahović je potvrdio da su njegova dva protivnika otkazala borbu te da je Bugar Kamen Georgiev u zadnji čas prihvatio da mu bude protivnik.

Spreman sam za borbu i neka se „Kameni“ pripremi da bude prah – kazao je Spahović, dodajući da Georgiev ipak ima veliko iskustvo, 20 pobjeda i devet poraza.

No, „The Beast“ je poručio da će dati sve od sebe da pobijedi u toj borbi.

Klupski kolega Spahovića Elmir Mehić najavio je odličnu borbu uprkos tome što ne zna dosta o svom protivniku Tomislavu Čikotiću.

Ovo je treći pokušaj da vodeća borilačka regionalna promocija FFC održi takmičenje u glavnom gradu Bosne i Hercegovine. S obzirom na to da je zbog toga preskočen FFC 7, takmičenje 13. marta nosit će taj broj. (Fena)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje