Četvrtak, 25. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

FC Salines Tuzla City prvak BiH: Osiguran nastup u Ligi prvaka

Preuzmite sliku

Bilo je potrebno 15 godina da titula prva u nekom ekipnom sportu dođe u grad soli, uspjeli su to popularni ‘Jarčevi’ odnosno FC Salines Tuzla City.

Filigranski precizno, sastavljanje mozaika, stručnog i igračkog, iznjedrilo je titulu. Vrhunac i svrha svakog takmičenja, ta famozna ‘kanta’, to mnogo željeno 1. mjesto došlo je u Tuzlu!

Sve to je plod politike “clean hands” Uprave Jarčeva! Tu politiku su prepoznali brojni sponzori, gdje naravno moramo izdvojiti HEEZ-gradnju i FK Tuzla City, kao generalnog sponzora, navodi FC Salines Tuzla City.

‘Uživamo u plodovima našega rada. Teško je odbaciti predpostavku, da uz veću podršku javnih institucija, titula Prvaka BiH ne bi došla i ranije u Tuzlu. Opet ponavljamo, Jarčevi su to apsolutno zaslužili. Nakon silnih godina tavorenja u prosječnosti, tuzlanska publika će moći pratiti Ligu prvaka i evropski pohod svog kluba. Jarčevi su pokazali da tim može savladati svaku individualnu snagu drugih kolektiva. Strateg Rajić je unio svoj štih u ovaj tim. Tek se sada dokazalo i pokazalo, Evropu u Tuzlu mogu dovesti samo iznadprosječni likovi. Avgust i Liga prvaka su veoma blizu. Uprava Jarčeva radi punom parom. Region već bruji o nama, a mi obećavamo da će FC Salines Tuzla City vrlo brzo postati brend broj 1 u regionu. Tuzlo, slavi sa svojim Jarčevima, slavi, jer smo mi to zaslužili!!!’ – navode iz ovog sportskog kolektiva.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: ,