Subota, 20. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Farmaceutkinje teže od očekivanog savladale Slaviju

sloboda-slavija
Preuzmite sliku

Odbojkaška premijer liga za Žene

sloboda-slavijaOdbojkašice tuzlanske Slobode sinoć su u dvorani Mejdan zabilježile novu pobjedu. Rezultatom 3:2, teže nego što se očekivalo farmaceutkinje su savladale ekipu Slavije iz Istočnog Sarajeva, te na taj način sa dva boda dodatno učvrstile petu poziciju na tabeli Premijer lige.

Gošće su prvi set riješile u svoju korist rezultatom 25:22, iako su Tuzlanke imale vodstvo od 18:11. Loša taktička postava koštala ih je gubitka prvog seta, ali su u drugom pokazale pravu snagu i odnos snaga na terenu, te su drugi set osvojile rezultatom 25:11. Pad koncentracije i gotovo ista slika desila se i u trećem setu, koji su gošće dobile rezultatom 25:19.

Četvrti set ponovo je natjerao farmaceutkinje na organizovaniju igru, a krajnji ishod četvrtog seta glasio je 25:13 za domaće. U odlučujućem, petom setu, Tuzlanke nisu dozvolile veće iznenađenje, te su ga riješile u svoju korist rezultatom 15:11.

Gošće iz Sarajeva pokazale su dobru igru, prije svega napadačkim servisima i u borbi za opstanak u društvu najboljih, ipak osvojile vrijedan bod u Tuzli. Slavija je posljednjeplasirana ekipa na tabeli odbojkaške Premijer lige za žene, a ovo joj je ujedno bio i peti poraz u nizu.

Naš tim narednog vikenda putuje u Višegrad, gdje će odmjeriti snage sa četvrtoplasiranom ekipom Hidroelektrane na Drini, koja kao i Tuzlanke ima 26 bodova, ali i utakmicu manje. U tom meču trener Nihad Zahirović neće moći računati na kapitena Sanju Kojić-Đurić, te Lejlu Softić, koje zbog obaveza prema fakultetu neće putovati u Višegrad.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: