Četvrtak, 25. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Fantastičan rezultat Eme Lovrić iz STK “Kreka” Tuzla na velikom međunarodnom turniru u Zagrebu

Preuzmite sliku

U Zagrebu se proteklog vikenda održao veliki međunarodni 64.otvoreni turnir u stolnom tenisu na kojem je nastupilo preko 800 takmičara iz 20-ak zemalja.

Učešće na ovom turniru uzelo je i pet igrača iz STK “Kreka” Tuzla. Posebno treba izdvojiti sjajan nastup i rezultat Eme Lovrić koja je osvojila odlično 3. mjesto.

Ema je prvog dana turnira igrala odlično i nakon što je ostvarila pobjede nad igračicama iz Hrvatske, Slovenije, Španjolske, Grčke, Engleske za koji nastupaju Kineskinje uspjela se plasirati u završnicu među 32 najbolje učesnice ovog prestižnog takmičenja.

U istom ritmu Ema je nastavila i drugog dana gdje je za ulazak među 16 najboljih bez većih problema pobijedila igračicu iz Mađarske Trenku Timi rezultatom 3:0 nakon čega se susrela sa takmičarkom iz Srbije Tamarom Turkoane i također ostvarila ubjedljivu pobjedu od 3:0.

U borbi za medalju stonoteniserka Kreke Ema Lovrić također sigurnim rezultatom 3:0 bila je bolja i od španjolske igračice Claudie Perez. Talentovanu takmičarku STK “Kreka” Tuzla u borbi za finale zaustavila je Ruby Chan, predstavnica Kine.

Također treba istaknuti i odlične rezultate i ostalih takmičara STK “Kreka”.

Kerim Fazlić je u borbi za ulazak među 8 najboljih poražen od prvog nosioca turnira rezultatom 3:2 dok je Amar Isabegović za ulazak među 16 izgubio od takmičara iz Španjolske.

Amina Fazlić i Azur Hanić iako su odigrali odlične mečeve ipak nisu uspjeli da prođu grupnu fazu turnira. (Tuzlanski.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje