Subota, 20. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Erko Jun izazvao veliku pažnju stanovnika Makarske

Preuzmite sliku

U Makarskoj je počeo elitni borilački ljetni kamp u kojem treniraju i bosanskohercegovački MMA borac, fitness model i najpopularniji Bosanac na društvenim mrežama Ermin Junuzović alias Erko Jun, uspješni bh. bokser Damir Beljo i Damir Hadžović.

Organizator kampa je poznati hrvatski menadžer, a ujedno i vlasnik uspješnog düsseldorfskog UFD Gyma – Ivan Dijaković.

On je na jednom mjestu okupio neke od najboljih boraca sa Balkana, a sa njima je i bivši svjetski prvak u teškoj kategoriji Manuel Charr.

U Makarskoj su pored Erke Juna, Damira Belje i Damira Hadžovića i KSW prvak Roberto Soldić, Antun Račić, Salahdine Parnasse, David Zawada…

‘Ideja o kampu u Makarskoj se svidjela i trenerima i borcima, pa smo se odlučili to napokon i realizirati. U Gradskom sportskom centru Makarska imamo sve što je potrebno za vrhunski kamp. Ove godine je plan da okupimo samo profesionalce i to ove elitne i u tome sam uspio. Plan je da se trenira tri puta dnevno. Što se tiče trenerske postave, tu je glavni trener iz UFD Gyma Ivan Hippolyte, za ‘stand-up’ dio je zadužen Milivoj Bajić, boks će na sebe preuzeti Aksu Sükrü‘ – kaže Ivan Dijaković.

Erko Jun izazvao je veliku pažnju stanovnika Makarske, a mnogi od njih su vjerni pratioci našeg borca kojeg na Facebooku prati više od četiri miliona ljudi.

‘Hvala Ivanu Dijakoviću na pozivu. Stvarno imamo vrhunske uslove. Čast mi je što treniram sa Manuelom Charrom. Iznenadio me je svojom jednostavnošću i odmah se vidi da je rođeni šampion. Ivan je sve odlično osmislio i okupio fenomenalnu ekipu boraca i trenera. Ovo će biti odlična priprema za nove mečeve i izazove u karijeri. Nažalost, koronavirus je sve u svijetu poremetio tako da još nisam siguran kada se vraćam u kavez, hoće li to biti u septembru, decembru ili tek naredne godine. Ipak, vrhunski borac uvijek mora biti spreman za sve vrste izazova’ – kaže Erko Jun.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , , ,