Petak, 29. Marta 2024.
Tuzlanski.ba logo

Erko Jun će novu borbu imati 18. maja: Poljak me izazvao na borbu, ali će se pokajati

Preuzmite sliku

Ermin Junuzović alias Erko Jun, bosanskohercegovački MMA borac i fitness model, novu borbu u organizaciji KSW imat će 18. maja.

Junuzović, najpopularniji Bosanac na Facebooku kojeg prati 4,3 miliona ljudi, nastupit će na borilačkom spektaklu KSW 49 u poljskom Gdanjsku, a protivnik će mu u teškoj kategoriji biti Akop Szostak.

– On je mene izazvao na borbu, ali će se kajati što je to uradio. Shvatam ga za ozbiljnog protivnika isto kao što sam i prošle borbe. Nikoga necu potcijeniti, ali sada sam spreman za još veće izazove. Posljednjih mjeseci bio sam u Americi, gdje sam trenirao i pripremao se sa velikim borcima. Prošle sedmice sam u UFD Gymu u Düsseldorfu trenirao sa legendarnim Jon Jonesom koji mi je dao nekoliko važnih savjeta. On je velika legenda MMA sporta i nadam se da ću imati priliku da ponovo treniram sa njim. Posljednjih mjeseci sam trenirao i sa Jay Silvom – kaže Erko Jun.

Erko Jun (28) je do sada u MMA ostvario dvije pobjede iz isto toliko borbi protiv Tomasza Oswieczinskog i Popeka Monstera, dok je 29-godišnji Poljak u pet borbi zabilježio tri pobjede.

Na ovom eventu će nastupiti i Vitežanin Roberto Soldić, koji će se boriti protiv Krystiana Kaszubowskog. (Tuzlanski.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , , ,