Četvrtak, 25. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Epilog dugo očekivanog meča: Jake Paul izgubio prvi put u karijeri

Preuzmite sliku

Nakon dva neuspjela pokušaja, Jake Paul i Tommy Fury napokon su uspjeli odraditi svoj međusobni obračun. Jake je ušao kao blagi favorit u ovaj meč, no nakon osam rundi, Fury je porazio Jakea Paula kojem je to prvi poraz u karijeri.

Polubrat Tysona Furyja bolje je otvorio meč, stvarajući mnogštvo problema Jake Paulu u prve dvije runde.

Paul se uspijeva vratiti u trećoj rundi, koju definitivno dobija. Pauzu između treće i četvte runde obilježilo je manji incident i nesportsko ponašanje američkog boksača, kada je kompletnu porodicu Fury nazvao pogrdnim imenom.

Što je borba dalje išla, Paul i Fury sve su više vremena provodili u klinču. Jake Paul vidno je kondicijski padao u sedmoj rundi, dok je Tommy Fury ovu rundu završio je s posjekotinom iznad lijevog oka.

Sveukupno posmatrajući meč može se reći da ni Fury i Paul nisu razočarali uzbudljivošću ove borbe. Očekivalo se da će Furyjeva ruka biti podignuta na kraju meča, budući da je ostavio bolji i konkretniji dojam.

Podijeljenom sudačkom odlukom (76-73, 76-73, 74-75) na kraju je i slavio Tommy Fury te upisao je devetu pobjedu u svojoj profesionalnoj karijeri. Zanimljivo je da su Tyson Fury i John Fury prijetili su Tommyju da će se morati penzionisati, a možda čak i promijeniti prezime u slučaju poraza od Jakea Paula.

Jake Paul i Tommy Fury stisnuli su ruku jedan drugome nakon proglašenja pobjednika, a Tommy je čestitao Jakeu na sjajnom nastupu te su barem zasad zakopali ratnu sjekiru. Velika je vjerojatnoća da ćemo ipak gledati revanš, jer Paul ima klauzulu u ugovoru kojom može zatražiti instantni revanš. (Foto: Youtube printscreen)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , , ,