Petak, 12. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Emir Hastor i Ines Jozić pobjednici 6. Tuzlanskog Bingo maratona

Preuzmite sliku

U organizaciji Sportsko rekreativnog društva “Maratonac”, a uz tehničku pomoć AK Sloboda Tehnograd održan je 6. Tuzlanski Bingo maraton uz učešće oko 500 takmičara i rekreativaca iz BiH i nekoliko evropskih zemalja.

Tuzlanski maraton je i ove godine u potpunosti opravdao očekivanja. Ponovo je okupio veliki broj ljubitelja sporta i rekreacije, a među učesnicima bili su i oni koji iza sebe imaju više od 100 istrčanih maratona. Jedan od njih je i Stjepan Čošić iz Vukovara koji je u Tuzli završio svoj 150-ti jubilarni maraton, piše RTV TK.

Pobjednik 6. Tuzlanskog Bingo maratona je Emir Hastor iz AK Goražde u vremenu od 2 sata 39 minuta i 55 sekundi. Drugi je bio Davor Vidović iz AK Maraton Brčko, a treći Žarko Jovanović iz AK Doboj. Isti poredak je i u okviru prvenstva BiH u maratonu.

U ženskoj konkurenciji prva kroz cilj je prošla Ines Jozić iz Slavonskog broda u vremenu 3:01:06. Druga je bila Lucia Kimani (AK Banjaluka), a treća Amela Trožić iz AK Sana Sanski Most.

Lucia Kimani je prva u okviru državnog prvenstva ispred Amele Trožić i Snježane Pisarić iz AK Maraton Brčko.

U polumaratonu kod muškaraca najbrži je bio Ilija Jukić. Branislav Čelić je drugi, a Mahir Šabić treći. Kod žena je pobijedila Kristina Koter ispred Džane Avdić i Vesne Čavar.

U utrci na 5 km prvi kroz cilj kod muškaraca je prošao Džemal Bukvić, drugi Kerim Saračević, a treći Miloš Kundo. Kod žena prva je Elma Hasanbašić, druga Ermina Mehmedović, a treća Delila Kafedžić.

U dječijim trkama na 200 metara u konkurenciji dječaka slavio je Mihajlo Nikolić ispred Amera Sirovine i Kerima Halilovića, dok je kod djevojčica najbrža bila Emina Demirović, druga je kroz cilj prošla Semina Mujanović, a treća Ajna Nezirović.

U utrci na 400 metara Amer Bećirović je osvojio prvo mjesto u konkurenciji dječaka. Drugi je bio Nikola Pavljašević, a treći Harun Šabanović. Kod djevojčica Ena Bećirović je prva, Merjem Dubravić druga, a Asja Suljić treća.

Opširnije možete pogledati u video prilogu. (Foto: Ivanche Photography)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , ,