Četvrtak, 18. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Ema Lovrić osvojila dvije srebrne medalje na turniru u Novom Sadu

Preuzmite sliku

Novogodišnji turnir u Novom Sadu održan je u Spensu od 16. do 18. decembra. Brojke koje su na 25. izdanju ovog takmičenja dostignute nešto je čime se rijetko koji turnir u ovom djelu Evrope može pohvaliti.

  • Zemlje učesnice bile su Austrija, Rusija, Švedska, Slovenija, Mađarska, Rumunija, Hrvatska, Sjeverna Makedonija, Bosna i Hercegovina, Crna Gora i Srbija, a od ukupnog broja učesnika takmičara izvan Srbije je bilo 268, što je više od trećine.

  • STK “Kreka” na ovom prestižnom turniru nastupio je sa pet takmičara (Azur Hanić, Adi Muratović, Nađa Đulović te Ema i Lana Lovrić).

  • Najviše uspjeha imala je Ema Lovrić koja je osvojila drugo mjesto i srebrenu medalju čime je još jednom potvrdila da spada u sami vrh regionalnog stotoeniskog sporta.

    Ema je na putu do finalnog meča u grupnoj fazi savladala Slađanu Knežević iz Srbije (3:0), zatim Danijelu Vukšić iz Srbije (3:0) i Leonu Kafadar iz Hrvatske (3:1).

    U šestanestini finala Ema je bila bolja od Emine Cerić (3:1) dok je u osmini finala istim rezultatom pobijedila domaću takmičarku Katarinu Sladaćek.

    U četrvrtfinalu turnira najbolja stonoteniserka Kreke savladala je prvu igračicu Srbije Dušicu Todorović sa ubjedljivih 3:0.

    U polufinalnom meču Ema Lovrić je nadigrala i Emu Popović sa 3:1 što joj je obezbjedilo finalni meč i borbu za zlatnu medalju.

    U finalu protivnica Eme Lovrić bila je odlična igračica iz Rumunije Alexandra Stefania. Njih dvije su prisutnim ljubiteljima stonog tenisa u Novom Sadu priuštile vrhunski meč za pamćenje u kojem je nedostajalo malo sportske sreće da Ema osvoji prvo mjesto na ovom turniru i zlatnu medalju.

    Pobjedu je ipak ostvarila Alexandra Stefania rezultatom 3:2, a Ema Lovrić se morala zadovoljiti odličnim drugim mjestom na ovom izuzetno jakom i kvalitetnom turiru.

    Lovrić se okitila srebrenom medaljom i u ekipnoj konkurenciji gdje je nastupila sa Jelenom Mrđen iz Stonoteniskog kluba “Spin” Banja Luka.

    “Izuzetno smo ponosni na naše članove koji sa dosta uspjeha predstavljaju klub, grad, kanton i BiH na međunarodnoj sceni” – poručili su iz STK Kreka Tuzla. (Tuzlanski.ba)

    Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje