Četvrtak, 25. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Ema Burgić: \”Sretna sam u SAD, studiram, igram za koledž i još plate\”

ema-burgic1
Preuzmite sliku

Nakon uspješne prve godine studija u Teksasu, doputovala u rodni Lukavac, a potom se zaputila na odmor u Egipat, piše Dnevni avaz

\"ema-burgic1\"Nekada najperspektivnija mlada bosanskohercegovačka teniserka Ema Burgić, nakon što je uspješno završila prvu godinu studija na Univerzitetu \”Baylor\” u Teksasu, doputovala je u rodni Lukavac, odakle se, zajedno s roditeljima, zaputila na petnaestodnevni odmor u Egipat.

Iako je ostvarila zapažene rezultate na univerzitetskim takmičenjima, odlazak u Ameriku Emu je odvojio od turnira koji se boduju na WTA listi.

– Kada se vratim s ljetovanja, odigrat ću turnir u Brčkom i ponovo se boriti za poredak na listi najboljih teniserki. U posljednje vrijeme u potpunosti sam se posvetila sebi i nikada nisam bila u boljoj formi. O meni se brine čitav tim profesionalnih sportskih radnika na koledžu – govori Burgić.

Iako je najveća cijena koju plaća odvojenost od porodice, ne krije zadovoljstvo te ističe da je odlazak u Ameriku najznačajniji korak u njenom životu.

– Imam fenomenalne uvjete. U početku mi je bilo teško dići ruke od svega, ali jednostavno, nije moglo. Finansijski, u Americi sam potpuno zbrinuta. Moje je samo da učim i treniram – kaže teniserka.

Njeno oduševljenje Amerikom još je vrlo svježe.

– U BiH su moje troškove pokrivali roditelji, a tamo mi studij dođe kao posao. Studiram, igram za koledž i još mi plate. Jedini problem je to što sam veliki nostalgičar – dodaje Burgić.

\"ema-burgooo\"

Nekad se i patim, ali lijepo je

U slobodno vrijeme ova dvadesetogodišnjakinja uglavnom se druži sa cimericama u univerzitetskom naselju i noćni život i izlasci je ne privlače mnogo.

– Ta šarolikost i zbližavanje s ljudima koji su potpuno drugačiji od vas, su neprocjenjivi. Ono što mi se najviše svidjelo je to što vas tamo kroz obrazovni sistem tjeraju da više razmišljate o sebi, da sazrijevate… Jednostavno se drže devize \”red, rad i disciplina\”. Nekada se i patim, ali lijepo mi je – priznaje Burgić.

Tuzlanski.ba

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: