Petak, 19. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Džeko uputio riječi podrške Tuki: ‘Druže, prijatelju, raketo, trči za sebe a onda i za sve nas’

Preuzmite sliku

Uspjeh bh. atletičara Amela Tuke na Svjetskom prvenstvu u Kataru preko Facebooka je komentarisao fudbalski reprezentativac Bosne i Hercegovine i igrač Rome Edin Džeko.

“Druže, prijatelju, raketo, sve što si dosad učinio za sebe, za svoju porodicu, za Bosnu i Hercegovinu, bilo je veliko. Sutra trči prvo za sebe, pa onda za sve nas i opušteno brate. Svi znamo koliko si sebe uložio u sve ovo, koliko si se stvari odrekao, da bi sutra bio tu gdje jesi”, poručio mu je Džeko.

Tuka je pobijedio u vremenu 1:45.63 i zajedno sa Amerikancem Bryceom Hoppelem u trećoj polufinalnoj grupi na osnovu rezultata plasirali se u finale.

Poznata su i imena preostalih šest atletičara koji će u utorak trčati zajasno u konkurenciji sa Tukom i Hoppelom. To su: Adrian Ben iz Španije, Donovan Brazier iz Amerike, Wesley Vasquez iz Portorika, Ferguson Rotich iz Kenije, Marco Arop iz Kanade i još jedan Amerikanac Clayton Murphy.

Najbolji rezultat od svih atletičara u finalu ima upravo naš Amel Tuka, kojem je lični rekord 1:42.51. Iza njega su Rotich sa tri sekunde slabijim vremenom (1:42:54) i Braizer (1:42.70).

U ovoj godini najbolje vrijeme od osmorke imaju upravo Rotich i Braizer, dok Tuka sa 1:43.62. Naš atletičar je ovo vrijeme ostvario u Monacu u utrci Dijamantske lige sredinom jula ove godine. U odnosu na ostale atletičare Tuka ima treće vrijeme. (Tuzlanski.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , , , ,