Nedjelja, 28. Februara 2021.
Tuzlanski.ba logo

Dvije zlatne i jedna bronzana medalja: Edisa Kovač najuspješnija takmičarka 16. po redu TK-a Opena (FOTO)

Preuzmite sliku

U subotu 28.02.2015. godine u velikoj dvorani SKPC Mejdan u Tuzli je održan 16. po redu TK-a Open, i ove godine uspješan organizator turnira je bio KBS “Tuzla-Sinbra”.

Na takmičenju je nastupilo 70 klubova iz Bosne i Hercegovine, Srbije, Crne Gore, Hrvatske, Slovenije, Austrije. Najuspješnija ekipa turnira je Karate Savez Vojvodine, sa 61 bodom kao i Tuzla – Sinbra, ali zahvaljujući većem broju zlatnih medalja, osvojili su prvo mjesto, zatim slijede karate klubovi Energija Banja Luka, Novi Grad Sarajevo, Sloboda Tuzla, Orkka Lukavac, Internacional Zenica, Zmaj Gradačac, Perfekt Sarajevo, Bihać Bihać…

U sklopu TK-a Open održan je i 2. Memorijal Fuad Hadžiavdić-Fudo. Prvo mjesto i novčanu nagradu kod djevojaka je osvojila aktuelna viceprvakinja Evrope Sanja Cvrkota, dok je kod muškaraca najbolji bio Kenan Kraković iz KBS “Tuzla-Sinbra”.

Na otvaranju turnira prisutne je u ime Gradonačelnika Tuzle gosp. Jasmina Imamovića pozdravio šef službe za razvoj poduzetništvo i društvene djelatnosti gosp. Vedran Lakić.

Takmičenje je proglasila otvorenim novoizabrana ministrica za obrazovanje, nauku kulturu i sport u Vladi TK-a gospođa Mirsada Begović.

Na otvaranju je uručeno i posebno priznanje sportisti stoljeća Grada Tuzle. velikom prijatelju KBS “Tuzla-Sinbra”, i od nedavno doktoru nauka gosp. Zlatanu Saračeviću. Također priznanja su uručena i Hamzi Čajiću aktuelnom kadetskom prvaku Evrope, Delfini Tadić, Ajli Mahmutović, Anesu Čongi, Eni Gljivi, Faruku Sijerčiću, Admiru Zukanu i Merisu Muhoviću, osvajačima evropskih i svjetskih medalja u 2014. Godini.

Najuspješnija takmičarka turnira je Edisa Kovač, takmičarka KBS Tuzla-Sinbra, sa osvojene dvije zlatne i jednom bronzanom medaljom.

Pobjednici po kategorijama:
Kate seniorke ekipno:
Tuzla – Sinbra (Mehić, Salihbegović, Bašić)
Kate seniori ekiptno:
„ORRKA“ Lukavac
Kate pojedinačno seniori:
Ćosičkić Emir – „ORRKA“ Lukavac
Kate pojedinačno seniorke:
Azra Penava – „Novi Grad“ Sarajevo
Borbe ekipno muškarci:
Tuzla Sinbra (Selman, Musić, Ahmedić, Hadžić, Kraković)
Borbe seniorke ekipno:
Karate Savez Vojvodine

Borbe Seniorke pojedinačno:
-50 kg: Ajla Jusić – „Ferhat Đulkić-Feri“
-55kg: Branka Aranđelović – KK Niš
-61kg: Cvrkota Sanja – KS Vojvodine
-68kg: Emina Brkić – „Rašid Buča“ Ilijaš
+68: Tanja Umičević – „Nokatchi“ Sarajevo

Borbe seniori:
-60: Poljo Haris – KK „Novi grad“
-67: Aldin Balta – „Rašid Buća“ Ilijaš
-75kg: Glogovac Marko – „Glasinac“ Sokolac
-84kg: Poljo Mehmed – „Novi Grad „Sarajevo
+84kg: Jahić Haris – „Nova Gorica“ Slovenija

Osobe sa posebnim potrebama:
1. Boris Kasumović – KKSPP „Student“ Tuzla
2. Edis Kasumović – KKSPP „Student“ Tuzla

Ovim putem se zahvaljujemo sredstvima informisanja kao i sponzorima koji su doprinijeli da ovaj turnir u potpunosti uspije, navodi se u saopštenju KBS “Tuzla-Sinbra”.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , , , ,