Petak, 19. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Drugi tuzlanski noćni polumaraton okuplja oko 800 trkača

Preuzmite sliku

Drugi tuzlanski noćni polumaraton ove godine će okupiti oko 800 trkača iz BiH, zemalja okruženja i Evropske unije, istaknuto je na današnjoj konferenciji za medije organizatora trke – Atletsko rekreativnog kluba “Rekreativci” Tuzla.

Aktivnosti se privode kraju i sve je spremno za sportski događaj koji će biti održan u subotu 21. jula u Tuzli, saopćeno je iz Atletsko rekreativnog kluba “Rekreativci” Tuzla.

Start i cilj noćnog polumaratona će biti s Trga slobode, a trka će početi u 20.30 sati.

Za vrijeme održavanja polumaratona i “Pan Run” trke doći će do određenih izmjena u režimu saobraćaja, te su iz Kluba uputili molbu građanima na strpljenje i poštivanje uputa policijskih službenika koji će regulisati saobraćaj.

Kako je najavio predsjednik ARK “Rekreativci” Tuzla Suad Suljić, učesnici će dobiti startni paket koji sadrži majicu te poklone sponzora, svi koji završe utrku dobit će medalju, a za najbolje trkače pripremljene su i vrijedne novčane nagrade.

Novčane nagrade iste su i u kategoriji muškaraca i žena. Prvo mjesto u polumaratonu donosi 500 KM, drugo 300, treće 200, četvrto 100, a peto mjesto 50 KM. Za “Pan Run” trku na pet km prvo mjesto donosi 150, drugo 100, a treće 50 KM .

ARK “Rekreativci” Tuzla pozvali su sve trkače na druženje u 16 sati na lokaciji Caffe bara Sloboda gdje je planiran pasta party. Građani su pozvani da iziđu na ulice i podrže trkače te na taj način i oni budu dio ovog velikog sportskog događaja u Tuzli. (Fena | Foto: arhiv)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje