Subota, 20. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Drugi noćni polumaraton: Ulicama Tuzle prodefilovat će veliki broj rekreativaca (VIDEO)

Preuzmite sliku

Članovi Atletsko-rekreativnog kluba Rekreativci iz Tuzle aktivno rade na pripremama drugog Tuzlanskog noćnog polumaratona koji će u našem gradu biti održan 21. jula ove godine s početkom u 21 sat.

Start za trku u dužini od 21 kilometar i 100 metara je u kompleksu Panonskih jezera, a svi učesnici će biti u prilici obići najznačajnije dijelove Tuzle.

Organizatori najvećeg sportskog događaja u Tuzli očekuju dolazak velikog broja učesnika iz Bosne i Hercegovine, ali i zemalja regije i Evrope.

Vremenski limit za istrčavanje polumaratona je tri sata, a prijave je moguće izvršiti putem zvanične stranice kluba.

Kotizacija za učešće u polumaratonu do 30. juna iznosi 20 KM, od 30. juna do 15. jula 40 maraka, a na same dane podjele startnih paketa odnosno 20. i 21. juli će koštati 50 maraka.

Veliku pomoć u realizaciji ovog značajnog sportskog projekta pružaju i volonteri.

Trkači rekreativci koji nisu za polumaratonsku dionicu imaju priliku učestvovati u trci na pet kilometara – Fun Run, koja će također biti upriličena i ove godine.

Predsjednik Atletsko-rekretivnog kluba Rekreativci Suad Suljić te članice Ankica Stjepić-Ćosić i Vedrana Ajanović u intervjuu za portal Tuzlanski.ba govorili su o drugom Tuzlanskom noćnom polumaratonu, segmentima koji ga sačinjavaju, trci na pet kilometara, ali i pratećem programu ovog sportskog događaja.

Dotakli su se i toga kako je biti trkač rekreativac, a našim čitateljima prenose i dašak osjećaja kako je osvojiti medalju nakon istrčanog 21 kilometra i 100 metara. (Tuzlanski.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje