Petak, 29. Marta 2024.
Tuzlanski.ba logo

Damir Beljo: Ne želim boksati pod stranom zastavom, ovo je zemlja mojih pradjedova

Preuzmite sliku

Damir Beljo, bh. profesionalni bokser i evropski prvak u boksu po WBO verziji, osim hrabrog ima plemenito srce i uvijek se odaziva na apele za pomoć onima kojima je potrebna, a često svojim statusima i komentarima na Facebooku oduševljava Bosance i Hercegovce.

“Ja ne želim boksati pod stranom zastavom, jer, između ostalog, ne bi mogao da se ovako javno izražavam. Došao sam dovde jer mi je Bog dao veliku volju i veliku vjeru u Njega i u sebe… I meni bi puno lakše bilo da potpišem i da boksam pod stranom zastavom. Riješio bih sve što se tiče finansija i mnogih drugih stvari, ali imam osjećaj da bi tad crko” – napisao je Damir Beljo na svom profilu na Facebooku.

Na ovoj društvenoj mreži Bombarder sa Neretve dalje je napisao:

Odlučio sam ići ovim putem i dalje sa sobom nositi zastavu Bosne i Hercegovine, zastavu Hrvata iz Bosne i Hercegovine i Ramsku zastavu (moju djedovinu). Iako to ne paše uvijek svima, ali ja sam to što jesam i ne stidim se toga i ovo je zemlja mojih pradjedova, kao i svih vas koji ovdje živite i hoću da bude i mojih unuka i da oni nikad ne dočekaju ono što je dočekalo moga oca i današnje ljude, ne želim da se ikad više ratuje! Nadam se i Boga molim da više nikad neže doći do toga, zato i želim kroz sport da kažem ono što mislim… I ostat ću ovdje! Uskoro krećem sa pripremama i tu želim da zahvalim BH Telecomu, koji će mi pomoći jednim dijelom vezanim za finansiranje tih priprema! Veliko im hvala, a i hvala vama koji ste razumjeli što želim reći kroz svoj sport! Bog vas blagoslovio sve i sve vam želim najbolje, naročito vama koji ćete i u dobru naći loše… Želim vam mir” – napisao je Beljo.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: ,