Subota, 20. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Čudesna pobjeda: Britanka se digla iz pepela

Preuzmite sliku

Britanska teniserka Tara Moore preko noći je postala poznata svjetskoj javnosti, nakon što je na ITF turniru u Sunderlandu uspjela preokrenuti zaostatak 0:6, 0:5 protiv Jessike Ponchet i stići do čudesne pobjede.

Britanska 479. teniserka svijeta suočila se s meč loptom koju je sretno spasila nakon što je loptica zapela za mrežicu i ipak se našla unutar terena. Nakon toga je dobila pet gemova u nizu te u “tie-breaku” rezultatom 9:7 izborila treću dionicu igre u kojoj je stigla do konačnog trijumfa 0-6, 7-6 (7), 6-3.

– Nikad nisam posumnjala u pobjedu, šalila se Moore nakon meča, 26-godišnjakinja rođena u Hong Kongu koja nastupa pod britanskom zastavom, a jedini značajan uspjeh na WTA razini joj je izboreno 2. kolo Wimbledona na koji je ušla s pozivnicom 2016. godine. Na ITF pak razini ima devet osvojenih turnira

Zanimljivo, nije ovo prvi put u historiji profesionalnog tenisa da se nešto slično dogodilo. Amerinka Lisa Raymond okrenula je 0:6, 0:5 u prvom kolu Roland Garrosa 2004. godine protiv Slovakinje Kurhajcove i pobijedila 0-6 7-5 6-3. U tenisu zaista nije gotovo dok ne realizuješ meč loptu. (Sport1.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: ,