Utorak, 16. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Conor McGregor objasnio razloge povlačenja iz UFC-a

Preuzmite sliku

Odmah nakon što je sinoć završio novi borilački event UFC 250, jedna od najvećih MMA zvijezda objavila je odlazak u penziju, piše Index.hr

“Zdravo, ekipa. Odlučio sam se povući iz svijeta borbe. Hvala na svim lijepim sjećanjima. Kakva je to samo vožnja bila. Ovo je fotografija mene i majke u Las Vegasu nakon jedne od osvojenih titula prvaka svijeta”, napisao je u svom tvitu Conor McGregor.

No budući da je irski superstar i ranije znao objavljivati da se povlači, i ove riječi je trebalo uzeti s dozom rezerve.

Ipak, odmah ujutro Conora je nazvao ESPN-ov novinar Ariel Helwani za pojašnjenje.

Vezano | Oproštaj ili marketinški trik: McGregor najavio odlazak u penziju 

Nema više uzbuđenja

“Ova igra me više ne uzbuđuje, to je sve. Sve ovo čekanje, ništa se ne događa. Gledam koje su mi opcije za protivnike i trenutno nema nikog zanimljivog. Ništa me više ne uzbuđuje”, odgovorio je McGregor koji je nakon poraza od Khabiba Nurmagomedova u borbi za titulu u oktobru 2018. imao samo jednu borbu, i to u januaru kad je tehničkim nokautom svladao Donalda Cerronea.

Irac želi novu priliku za titulu, no ne može doći na red dok se ne obračunaju Khabib i Justin Gaethje koji je na prvom eventu nakon restarta UFC-a osvojio privremenu titulu protiv Tonyja Fergusona.

“Svi znaju šta će se dogoditi u septembru, borbe neće biti”

Tada je Gaethje uskočio kao zamjena za Nurmagomedova, koji zbog zabrane putovanja nije mogao napustiti Rusiju i doći u SAD na borbu.

“Ne znam zašto guraju borbu Khabiba i Gaethjea sve do septembra. Znate šta će se dogoditi u septembru. Nešto će iskrsnuti i borbe neće biti. Već sam iznio plan i metode kako nastaviti, ali iz UFC-a samo odmahuju rukom i odugovlače. Šta god predložim, oni odbijaju da pokažu svoju moć. Trebali su samo organizovati borbu između Justina i mene za privremeni naslov”, rekao je McGregor.

Kaže da je sinoćnju objavu napisao još prije dvije sedmice jer je jednostavno umoran od UFC-a.

“Postalo mi je dosadno. Gledam borbe, gledao sam i sinoć i jednostavno se više ne uzbuđujem. Ne znam je li to do odsustva publike, ne znam zašto, ali nije mi više to to”, zaključio je Conor. (Tuzlanski.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , ,