Srijeda, 24. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Članovi AK “Sloboda-Tehnograd” postavili tri državna rekorda i osvojili osam medalja u Beogradu

Preuzmite sliku

Proteklog vikenda u Beogradu su održana dva velika međunarodna atletska mitinga za sve uzrasne kategorije na kojima su članovi Atletskog kluba Sloboda-Tehnograd iz Tuzle postavili tri državna rekorda i osvojivši osam medalja.

Na mitingu je učestvovalo više od 2.000 učesnika u svim trkačkim, bacačkim i skakačkim disciplinama.

U subotu je, u tehničkoj organizaciji AK Partizan održan 6. miting budućih šampiona. Na tom mitingu ateletičari AK “Sloboda Tehnograd” osvojili su četiri medalje. Nikola Pavljašević je osvojio zlatnu medalju u diciplini 800 m, za mlađe pionire. Ema Mešković je sa vremenom 42,68 s oborila državni rekord na 300 m, u kategoriji djevojčica i mlađih juniorki i osvojila srebrnu medalju. Elma Hasanbašić je osvojila srebro u trci na 800 m, u kategoriji mlađih juniorki. Bronzani je bio i Rijad Muratović u trci na 60m, u kategoriji mlađih juniora, saopćeno je iz AK Sloboda Tehnograd.

Drugi dan vikenda bio je rezervisan za “Novogidišnji miting” AK “Crvena zvezda”, na kojem su atletičari AK “Sloboda Tehnograd” oborili jedan državni rekord i osvojili četiri medalje. Zlatnu medalju osvojio je Nikola Pavljašević u trci na 800 m, za mlađe pionire. Edhem Vikalo osvojio bronzanu medalju u trci na 60 m, za seniore. Bronzana je bila i Ema Mešković u trci na 200 m, za starije pionirke, kao i Bakir Musić u trci na 200 m, za mlađe juniore.

Elma Hasanbašić je u trci seniorki postavila novi rekord za mlađe juniorke u disciplini 1000 m s rezultatom 3:16,38.

Mitinzima u Beogradu krunisana je najuspješnija atletska dvoranska sezona za AK Sloboda-Tehnograd u godini u kojoj je obilježeno 75 godina uspješnog postojanja i rada.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje