Subota, 20. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Bosnia Fight Championship 2 u sarajevskoj Skenderiji 30. maja

Preuzmite sliku

Naš najbolji MMA borac ponovo se našao u centru pažnje ljubitelja borilačkih sportova u cijelom regionu.

Naime, na većini portala koji se bave borilačkim sportovima, ali i na YouTubeu objavljen je video sa deset najkrvavijih borbi u MMA. Na listi se nalaze i dobro poznate borbe Cain Velasqueza i Antonija Silve, Jima Millera i Joe Lauzona, te Joe Stevensona i BJ Penna. Ipak, prvo mjesto u ovom izboru pripalo je borbi iz njemačkog Kelna iz 2009. Godine između Holanđanina Stefana Struvea i Denisa Stojnića.

Priliku da ponovo na djelu vidi najboljeg MMA borca u BiH publika u Sarajevu imat će 30. maja u sarajevskoj Skenderiji, gdje bi na manifestaciji „Bosnia Fight Championship 2” Stojnić trebao ponovo imati meč protiv bivšeg UFC prvaka Ricca Rodrigueza.

“Već nekoliko dana se pripremam u Holandiji i Njemačkoj. Ovaj meč sam ostao dužan Sarajlijama i Bosancima. Želim da ga odradim na pravi način i da krenem u „Bellator”. Pregovaraosam se sa čelnicima „Bellatora” za osam mečeva u MMA i želja im je da u svojoj organizaciji imaju mene kao bivšeg UFC borca koji je odradio odlične mečeve protiv Stefana Struvea i Caina Velasqueza. Ako sa Riccom Rodriguezom prođe sve kako treba idem u „Bellator”, a u dogovoru sa Corom Hemmersom, svojim trenerom u „Golden Gloryu Hemmers Gym” trebao bih imati na manifestaciji „Glory” jedan meč po K -1 pravilima. U „Gloryu” je Hemmers jedan od glavnih organizatora” – kaže Stojnić.

Na manifestaciji „Bosnia Fight Championship 2” meč protiv jednog UFC borca trebao imati i Denisov brat Dado, koji se uspješno oporavlja od povrede ahilove tetive.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje