Četvrtak, 28. Marta 2024.
Tuzlanski.ba logo

Bosna i Hercegovina ima svjetskog prvaka u low kicku

Preuzmite sliku

Bahrudin Mahmić je osvojio zlatnu medalju u low kicku na Svjetskom amaterskom seniorskom prvenstvu u kickboxu.

Bosnaskohercegovački reprezentativac Bahrudin Mahmić osvojio je zlatnu medalju u low kicku na Svjetskom amaterskom seniorskom prvenstvu u kickboxu (WAKO) u Budimpešti. Član Kluba borilačkih vještina “Isak – Ze“ iz Zenica u finalnom meču kategorije do 91 kg pobijedio je predstavnika Srbije.

Njegov klupski kolega Ahmed Krnjić, u subotu će se također boriti za zlato protiv Ukrajinca, nakon što je danas u polufinalu u disciplini K1 style (kategorija do 91 kg) pobijedio poljskog natjecatelja. Bh. reprezentativci su u dosadašnjem  tijeku natjecanja osvojili jedno zlato i tri bronce, a sutra će poslije Krnjićevog meča biti poznato hoće li osvojiti još jednu titulu svjetskog prvaka. Brončana odličja, nakon što su zaustavljeni u polufinalu, osvojili su Slavoljub Budeša (KBK „Panter“ Bijeljinam K1, –71 kg), Sandro Poletan (KBK „Kruna“ Laktaši, FC, -75 kg) te Jasmina Merdić (KBS „Titanium“ Usora, K1, +70 kg).

Bh. reprezentaciju sačinjava 15 natjecatelja iz 12 klubova, koju predvodi izbornik reprezentacije Salko Zildžić, sa timom trenera: Husein Selimović, Veselin Đuričić, Redžep Halilović i Draženko Ninić. Dio bh. tima su i predstavnici Kickboksing saveza BiH, generalni tajnik Muhamed Šabanović i predsjednik saveza Dragutin Papović, priopćeno je iz Kickboxing saveza BiH.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: ,