Petak, 12. Avgusta 2022.
Tuzlanski.ba logo

Bokser Leonardo Muratović ubijen pred kafićem, njegov otac Fahrudin pokušao ga osvetiti pa ranio izbacivače

Preuzmite sliku

Policija u Anziju je pozvala na razgovore i članove Muratovićeve porodice, a i svjedoke, među kojima i dvojicu zaštitara. Muratovićev otac izbô je pred policijskim povjerenstvom nožem obojicu

Leonardo Muratović (25) iz Aprilije, talijanski profesionalni bokser porijeklom iz Hrvatske, ubodem je nožem u Anziju u nedjelju poslije 2 ujutro, samo jednom, u trbuh, ali taj je ubod bio dovoljan da plavokosi “Viking”, kako se prozvao na ringu, izgubi život dok su ga prevozili u najbližu bolnicu.

Kako je novinarima rekao pokojnikov stariji brat Daniel Muratović, Leonardo Muratović je s najboljim prijateljem i njihovim djevojkama izišao u lokal La Bodeguitu. Ondje je bilo rječkanja, pa su zaštitari izbacili iz lokala drugu grupu – i Muratovića samoga. “Izručili su ga ubicama”, smatra brat.

Prema tvrdnjama očevidaca, čim je Muratović izišao, druga grupa ga je opkolila, tukla, a jedan od njih ga je i ubio. Zatim su pobjegli, ostavivši žrtvu u lokvi krvi.

  • Sljedeće jutro policija u Anziju je pozvala na razgovore i članove Muratovićeve porodice a i svjedoke, među kojima i dvojicu zaštitara. Muratovićev otac, smrtno bolestan, izbô je pred policijskim povjerenstvom nožem obojicu, nanijevši im rane teške ali ne i smrtonosne. Jedan je operiran hitno, obojica su izvan pogibelji.

    Daniel Muratović kaže da je Leonardo prije stanovita vremena, nakon ljubavnog razočaranja, otišao rodbini u Hrvatsku. Vratio se u Apriliju kad je doznao da je otac teško obolio. Otac je sada u istražnom zatvoru, a policijska Pokretna četa iz Rima još traga za ubojicom njegova sina i ubojičinim pomagačima.

    Majka Branka Muratović kaže da ne traži osvetu nego pravdu. Istragu vodi Vincenzo Bufano iz Tužilaštva u Velletriju.

  • Na portalima se barata i pretpostavkom da je posrijedi bio obračun, navodno između momaka iz Aprilije i onih iz Anzija. Talijanski bokserski savez, međutim, ističe Muratovićev neporočan sportski život, sugerišući da se nije kretao u krugovima gdje se pribjegava nasilnim obračunima, kamoli oružanima. Nema sumnje da je bokser “Viking” bio nenaoružan. (Jutarnji.hr)

    Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje