Utorak, 23. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

BK ‘Tuzla’ organizuje 2. kolo Omladinske liga BiH

Preuzmite sliku

Povodom 2. oktobra ‘Dana oslobođenja Tuzle od fašizma’ u organizaciji BK ‘Tuzla’ u Mejdanu će po prvi puta biti održano kolo lige za omladince u boksu.

Ova sportska manifestacija će biti upriličena 20. oktobra u 14:00 sati, a učešće na takmičenju će uzeti najbolji mladi bokseri koje trenutno ima Bosna i Hercegovine.

Bokserski klub Tuzla inače domaćina i organizatora ovog turnira će na ovoj manifestaciji predstavljati Alija Mašić, Tarik Bačić, Aldijana Đekić, Tarik Sitarević i dr.

Svi takmičari su već mjesecima u zahtjevnom trenažnom procesu kako bi pred svojom publikom pokazali ono što najbolje mogu.

‘Vjerujemo kako će nai predstavnici zabilježiti pobjede nad svojim protivnicima i na tač način osvjetlati obraz Grada Tuzla koji je oduvijek imao dobre boksere. Koristimo priliku da pozovemo sve ljubitelje ove plemenite vještine da svojim prisustvom uveličaju ovaj turnir i pruže podršku našim takmičarima da ostvare pobjde’ – istakli su iz BK ‘Tuzla’.

Podršku ovoj sportskoj manifestaciji dali su Grad Tuzla, Vlada Tuzlanskog kantona, te brojni sponzori.

Iz bokserskog ‘Tuzla’ također podsjećaju sve zainteresovane da se treninzi održavaju u SKPC ‘Mejdan’ ponedljeljkom od 18, utorkom od 19:15 i petkom od 19:00 sati.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , ,