Utorak, 23. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Bivši viceprvak Evrope Luis Fontes obučava tuzlanske hrvače (FOTO/VIDEO)

Preuzmite sliku

Hrvački savez Bosne i Hercegovine posredstvom Olimpijskog komiteta BiH aplicirao je na projekat “Tehnički odgoj kursa za trenere” prema Međunarodnom olimpijskom komitetetu.

U okviru ovog projekta vršit će se edukacija trenera u ukupno šest hrvačkih klubova koji egzistiraju na području BiH. Nakon završetka seminara odnosno kursa treneri će dobiti PRO licencu sa kojom će ubuduće moći da rade bilo gdje u svijetu.

Svjetska hrvačka federacija FILA Hrvačkom savezu Bosne i Hercegovine dodijelila je licenciranog edukatora u hrvanju nekadašnjeg vice prvaka Evrope Luisa Fontesa iz Portugala koji je danas boravio u Tuzli gdje obavio trening sa članovima hrvačkog kluba “Sloboda”.

Ovaj seminar je počeo 22. marta i traje do 28. marta. Svi učesnici seminara ukoliko uspješno prođu kroz sva tri levela dobit će PRO licencu trenera. Pored praktičnog dijela koji se izvodi u salama hrvačkih klubova, Luis Fontes održat će i teorijska predavanja gdje će najviše pažnje biti posvećeno mlađim naraštajima” kazala je za Tuzlanski.ba Zijada Povlakić, tehnički sekretar Hrvačkog saveza BiH.

Hrvački klub “Sloboda” trenutno broji 15 članova, a prema riječima predsjednika kluba Maida Fazlovića u planu je i upis novih članova u školu hrvanja čim se iznađe adekvatno riješenje za trenažni proces.

Današnja posjeta ljudi iz Hrvačkog saveza BiH i gospodina Luisa Fontesa koji je držao predavanja po cijelom svijetu nama puno znači zbog edukacije naših trenera koji će kasnije to znanje prenijeti na mlađe generacije” – rekao je za naš portal predsjednik hrvačkog kluba “Sloboda” Maid Fazlović. (Tuzlanski.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , , ,