Petak, 29. Marta 2024.
Tuzlanski.ba logo

Bijesni u Karate klubu Tuzla: Oduzeli su nam organizaciju Državnog prvenstva i premjestili u Sarajevo

Preuzmite sliku

Prije dva mjeseca Karate klub Tuzla dobio je odobrenje od Karate saveza BiH za tehničku organizaciju Državnog prvenstva za kadete, juniore i U-21, borbe i kate pojedinačno, koje se trebalo održati 31. avgusta 2019. godine te Školskog U-14 i ekipnih državnih prvenstava.

Kako ističu iz Kluba, obezbijedili su sve uslove za održavanje ovog velikog sportskog takmičenja, odnosno Veliku dvoranu SKPC Mejdan, seminar za sudijske licence, najjeftiniji smještaj i televizijski prijenos takmičenja.

Međutim, stvari su se iskomplikovale.

– Nismo zvanično obavješteni, ali nezvanično saznajemo da nam je iz nepoznatih razloga, oduzeta organizacija ovog prvenstva. Saznajemo da će se održati samo Državno prvenstvo za kadete, juniore i U-21 i to u Sarajevu – ističu iz Karate kluba Tuzla.

– Duboko smo razočarani ovakvim odnosom pojedinaca iz Saveza, prema jednom od najtrofejnijih sportskih kolektiva u BiH koji je nebrojeno puta, besprijekorno, organizovao ovakva i slična takmičenja. Ovim putem obavještavamo javnost da ćemo svoja prava tražiti zakonskim putem. Izvinjavamo se svim sportistima, klubovima, poslovnim partnerima, institucijama, zbog neprijatnosti u koju smo dovedeni, a za koju ne snosimo nikakvu odgovornost – stoji u saopštenju kluba. (Tuzlanski.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje