Ponedjeljak, 14. Juna 2021.
Tuzlanski.ba logo

BiH sinoć dobila dva kickbox prvaka Evrope: U teškim borbama Mašić slavio u Švicarskoj, Krnjić u Bugarskoj (FOTO)

Preuzmite sliku

Član kluba borilačkih vještina “Skill Gym Tuzla” Tarik Mašić sinoć je u švicarskom Luzernu uspio u ringu da savlada domaćeg takmičara Branka Kojića i tako osvoji pojas prvaka Evrope u ISKA federaciji.

“Borba je bila teža nego smo to očekivali. Kojić se pokazao kao odličan borac i bio je ravnopravan sa Mašićem ali ipak smo uspjeli. U Tuzlu donosimo pojas prvaka Evrope u super teškoj kategoriji po ISKA federaciji. Hvala svima na podršci i razumijevanju.” – kazao je Isak Memišević trener u klubu borilačkih vještina “Skill Gym Tuzla” koji je bio u pratnji Tarika Mašića.

Sinoć je zapravo Bosna i Hercegovina postala bogatija za dvojicu boraca koji su se oktili titualama prvaka Evrope u kickboxingu. Naime, bh. reprezentativac i član kluba borilačkih vještina ”Isak” iz Zenice Ahmed Krnjić također osvojio je pojas kickbox prvaka Evrope u WAKO pro asocijaciji.

Krnjić je Sinoć u glavnom gradu bugarske Sofiji savladao domaćeg borca Dejana Topalskog i tako mu je oduzeo titulu prvaka Evrope. Također i borba Krnjića je bila teška ali ipak uspio je da pobjedu slavi jednoglasnom odlukom sudija.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje