Petak, 19. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Bh. reprezentativci u klizačkim sportovima počeli kondicione pripreme

Preuzmite sliku

Reprezentativci Bosne i Hercegovine u brzom i umjetničkom klizanju počeli su kondicione pripreme za klizačku sezonu 2018/2019.

Bh. klizači početkom jula nastavljaju pripreme van naše zemlje, u državama gdje je ledena ploha postavljena cijele godine.

To je ujedno i početak intenzivnih priprema najboljih bh. klizača pred značajne nastupe na evropskim i svjetskim prvenstvima i kupovima, saopćeno je iz Saveza klizačkih sportova BiH.

Reprezentativka BiH Neira Kiso od 1. do 21. jula boravit će u kampu umjetničkog klizanja u Andori, gdje će obaviti završne pripreme za nastup na Junior Grand Prixu, koji će biti održan u avgustu u Linzu (Austrija).

Hena Uzunović će obaviti pripreme u Dnepropetrovsku (Ukrajina) s trenerima Ekatarinom Kostenko-Talan i Romanom Talanom.

Na regionalnom ISU kampu od 23. jula do 4. augusta u Celju (Slovenija) pripremat će se Zara Husedžinović, koja će našu zemlju predstavljati u ovoj godini na nekoliko jakih međunarodnih takmičenja.

U Celju će pripreme obaviti i mlade nade bh. umjetničkog klizanja Edna Hamzić, Eva Sužnjević, Sara Mujčić i Maisa Hamzić.

Pored trenera sa ISU licencom u kampu će raditi i bh. treneri Arijana Tirak i Nedim Štrbo, koji će u tom periodu pohađati i seminar za trenere.

Najmlađi seniorski reprezentativac BiH u brzom klizanju Tarik Omeragić, nakon završetka kondicionih priprema na Bjelašnici, polovinom jula će otputovati na pripreme na ledu u Sofiji (Bugarska), gdje ostaje do polovine augusta. Omeragića u ovoj klizačkoj sezoni očekuju nastupi na svjetskim kupovima i na evropskim i svjetskim prvenstvima. (Fena)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: ,