Srijeda, 24. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Bh. odbojkašice napravile prvi korak ka Evropskom prvenstvu

Preuzmite sliku

Ženska odbojkaška reprezentacija BiH na najbolji mogući način započela je kvalifikacije za Evropsko prvenstvo.

Naše reprezentativke bile su bolje od najbolje selekcije Slovenije rezultatom 3:0. Meč nije počeo onako kako smo priželjkivali jer je Slovenija u prvom setu napravila osjetniju prednost od 18:14.

Vratile su se naše odbojkašice do rezultata 19:19. Naše reprezentativke ipak su prve došle do set lopte i prvu koju su dobile na 24:23 su isokristile te osvojile prvi set. U početku drugog seta Slovenke su imale rezultat 5:2, ali onda su naše reprezentativke zaigrale mnogo bolje i došle do 10:6. Naše reprezentativke nisu ispuštale prednost iz ruku i slavile i u drugom setu, ovaj put rezultatom 25:20.

U trećem setu Slovenke su imale solidnu prednost, čak pet poena razlike, ali nakon time outa selektora Stevana Ljubičića, naše reprezentativke su osvojile pet uzastopnih poena i poravnale na 20:20. Triler završnica pripala je našim odbojkašicama, koje su na kraju rezultatom 26:24 u trećem setu obezbijedile prvu pobjedu.

Očekivano Edina Begić i Dajana Bošković su bile naši najbolji pojedinci, ali cijela reprezentacija je igrala dobro, konkretno u napadu, iako su u presudnim trenucima poeni u odbrani odlučivali tok utakmice.

Ženska odbojkaška reprezentacija drugi meč kvalifikacija igra već sutra, a protivnice će biti reprezentativke Češke republike. (N1)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , , ,