Petak, 29. Marta 2024.
Tuzlanski.ba logo

Bh. odbojkašice danas protiv Srbije debituju na Evropskom prvenstvu

Preuzmite sliku

Ženska odbojkaška reprezentacija Bosne i Hercegovine danas će utakmicom protiv selekcije Srbije debitovati na Evropskom prvenstvu.

Evropsko prvenstvo igra se u Srbiji, Hrvatskoj, Rumuniji i Bugarskoj, a BiH će večeras od 17 sati susretom u grupi A protiv Srbije upisati svoj prvi nastup na smotri najboljih ekipa starog kontinenta.

Pored BiH i Srbije u grupi A u Beogradu nastupaju još Azerbejdžan, Rusija, Belgija i Francuska.

Reprezentativka Bosne i Hercegovine u odbojci Dajana Bošković izjavila je Feni da je grupa u kojoj nastupa BiH jedna od najtežih.

– Mislim da smo u jednoj od najtežih grupa. Veoma smo srećne i zadovoljne što smo uspjele da izborimo put na Evropsko prvenstvo. Dat ćemo sve od sebe, pružit ćemo svoj maksimum – kazala je Bošković.

Istaknula je da je ovo prvi put da će ona i njena sestra, reprezentativka Srbije Tijana Bošković, igrati na reprezentativnom nivou jedna protiv druge.

– Mi smo već igrale u Turskoj, ali ovo je prvi put da BiH igra protiv reprezentacije Srbije. Mislim da ću tu utakmicu da doživim kao i svaku drugu. Istina je da će emocije malo da budu pomiješane, jer je sa suprotne strane moja rođena sestra, ali pokušat ću maksimalno da se fokusiram kao na svakoj utakmici, tako da mislim da mi to neće biti neki problem – zaključila je Dajana.

Bh. odbojkašice su u junu ove godine osvojile Srebrenu ligu i izborile plasman u CEV Zlatnu ligu u kojoj će nastupati naredne sezone.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje