Petak, 19. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Bh. atletičari oborili četiri državna rekorda u Beogradu

Preuzmite sliku

Bosanskohercegovački atletičari seriju dobrih rezultata nastavili su jučer na prvenstvu Beograda u dvorani. Oborili su četiri državna rekorda u različitim kategorijama te istunili jednu normu za svjetsko prvenstvo.

Normu za SP za mlađe juniore, koje će biti održano u Nairobiju, u bacanju kugle ispunio je Nermin Štitkovac. Norma za ovo takmičenje je bila 18,20 m. Štitkovac je kuglu bacio 18,31 m i time za 1,1 metara oborio rekord Mesuda Pezera.

U utrci na 400 m Alisa Bečić, oborila je državni rekord s vremenom 56,99 sekundi. Vlasnica starog rekorda je Merisa Hadžić (58,00s).

Rekord u bacanju kugle u kategoriji juniorki oborila je Mediha Salkić. Kuglu je bacila 13,88m. Mlada atletičarka iz Doboj Istoka nedavno je od Sportskog saveza BiH dobila priznanje za Sportsku nadu BiH. Dosadašnja rekorderka u ovoj disciplini bila je Nataša Bogovac (13,03m).

U kategoriji dječaka u disciplini 200 metara novi rekorder je mladi Sarajlija Arman Ćuro, koji je dionicu istrčao za 24,50 sekundi.

Na mitinzima u Beogradu i Zagrebu, održanim prošlog vikenda i na jučerašnjem prvenstvu Beograda oboreno je devet državnih rekorda u različitim kategorijama. Već u subotu i nedelju bh. atletičari će imati priliku pisati nove rekorde na mitinzima u Beču, Rijeci, Zagrebu i Beogradu, saopćeno je iz Atletskog saveza BiH. (Fena)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: ,