Petak, 19. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Besplatna škola plivanja za sve tuzlanske mališane

Preuzmite sliku

Plivački klub „Sloboda“ Tuzla uz saradnju sa Gradom Tuzla organizuje potpuno besplatnu obuku plivanja za sve tuzlanske mališane.

Plivanje je jedan od najstarijih čovjeku poznatih sportova i uz atletiku i gimnastiku predstavlja “bazični sport” za sve ostale sportove. S obzirom da još uvijek postoji veliki broj djece koji ne znaju plivati odlučili smo se da pokrenemo ovaj projekat kako bi plivanje približili svima.

  • Treninzi škole plivanja će biti na bazenu Hotela „Tuzla“ četiri puta sedmično i to u sljedećim terminima: ponedjeljak 17:30-18:30 h, utorak 18:00-19:00 h, četvrtak 18:00-19:00 h, subota 09:30-10:30 h.

    Obuku izvode stručni i školovani treneri plivačkog kluba Sloboda te slobodno možemo garantovati da su sva djeca u potpuno sigurnim rukama. Obuka će biti podijeljena u različite grupe ovisno o plivačkim sposobnostima djece te nam se mogu pridružiti i već postojeći plivači koji žele unaprijediti svoje plivačke vještine.

    Plivački klub „Sloboda“ Tuzla jedan je od najstarijih plivačkih kolektiva u Bosni i Hercegovini osnovan 1946. godine koji je tokom svog postojanja iznjedrio neke od najznačajnijih plivača, olimpijaca i plivačkih stručnjaka kako u našoj zemlji tako i regionu.

    Danas klub broji preko 100 članova u školi plivanja i takmičarskom pogonu a za adekvatan i kvalitetan trenažni proces brine se 9 trenera.

    Svi zainteresovani više informacija mogu dobiti pozivom na broj tel. 061/518-829 ili posjetom na našoj Facebook stranici PK Sloboda Tuzla.

    Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

    Ključne riječi: , , ,