Petak, 29. Marta 2024.
Tuzlanski.ba logo

Beograd: Navijač nokautirao doktora iz Novog Pazara nakon utakmice za prvaka u futsalu

Preuzmite sliku

Futsal klub FON iz Beograda novi je prvak Srbije u ovom sportu i to nakon pobjede protiv Novog Pazara u majstorici rezultatom 5:3, a ovaj susret obilježila je tučnjava koja se desila na kraju meča i u kojoj su gosti iz Sandžaka izvukli deblji kraj.

Finale pomenutih timova odigrano je uz dosta tenzija s obje strane, posebno jer je jučerašnji meč ujedno bio i odlučujući za titulu prvaka. FON je prva dva meča finala na svom terenu pobijedio, no Novi Pazar je uzvratio istom mjerom i pobjednik je odlučen tek nakon petog meča.

Na kraju je titulu osvojio FON koji je u petom meču slavio rezultatom 5:3, a na kraju meča bačena je mrlja na ovaj istinski sportski spektakl.

Naime, nakon početka slavlja domaćih igrača, na terenu je izbila tučnjava i to nakon što je jedan od članova osoblja iz Novog Pazara pokušao ući u konflikt s jednim igračem FON-a, no umjesto toga na teren je utrčao jedan navijač koji je s tribina sišao na teren i snažno udario pomenutog člana Novog Pazara u glavu.

“Neka se stidi cijeli Fubalski savez ove zemlje koji je sve učinio da jedan klub iz unutrašnjosti ne bude najbolji u ligi, a jeste to bio tokom cijelog prvenstva.

Neka se stide organizatori koji su dozvolil da tribine budu potpuno ispunjene, a to nije bio slučaj sa utakmicama kada je Novi Pazar bio domaćin. Nepravda se podržava i lako toleriše u ovom društvu i državi.

Momci iz Novog Pazaru su svakako šampioni, s obzirom u kakvim su uslovima igrali tokom cijelog prvenstva. Respekt momci. Svi smo uz vas. Dokazali ste i pokazali kvalitet”, poručili su iz Novog Pazara.” između ostalog navodi se u saopštenju nakon incidenta. (Tuzlanski.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , , ,