Četvrtak, 25. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Bakir Buljugija u Osijeku istrčao polumaraton za veterane RK “Sloboda” Tuzla (FOTO)

Preuzmite sliku

Nakon okončanja rukometne karijere nekadašnji reprezentativac BiH i bivši igrač RK “Sloboda Solana” Bakir Buljugija u subotu je istrčao svoj prvi zvanični polumaraton koji se održao Osijeku.

Buljugija je polumaraton dužine 21 kilometar istrčao u vremenu 1h; 58 min i 20 sek, a trčao je kako kaže u ime veterana RK “Sloboda” Tuzla.

Jednostavno  želio sam da se oprobam u ovoj disciplini, a Osijek je bila prava prilika. Iako nisam više aktivan na parketu odlično me služe zdravlje i kondicija što je pokazao i rezultat koji sam postigao” – kazao je Buljugija za Tuzlanski.ba. koji je nakon utrke uputio i pozdrave čitateljima našeg portala.

Buljugiji čestitamo što je uspješno predstavio grad Tuzlu na ovoj rekreativno-sportskoj manifestaciji u Hrvatskoj i želimo mu još dosta uspješnih nastupa u ovoj disciplini.

Osječki Ferivi polumaraton koji je startao na Trgu Ante Starčevića u Osijeku okupio je više od hiljadu učesnika, trkača-amatera koji su trčali 5 kilometara, polumaratonaca koji su istrčali 21 kilometar, te najmlađih iz vrtića i osnovnih škola.

  • polumaraton-osijekStaza_21km
  • Danas će u Tuzli također u organizaciji Atletskog kluba “Sloboda Tehnograd” biti održana Međunarodna ulična trka “Vivicitta” .

    Ove godine u takmičarskom dijelu će biti organizovana trka na 12 kilometara, a bit će organizovane i revijalne trke za sve uzrasne kategorije.

  • vivicitta
  • U okviru trke bit će obilježen i Svjetski dan zdravlja, a Udruženje studenata Medicinskog fakulteta “Medicus” organizovat će mjerenje šećera u krvi, mjerenje pritiska, te mjerenje ostalih vitalnih parametara.

    Učešće u ovogodišnjoj trci, osim atletičara iz Bosne i Hercegovine, najavili su i atletičari iz susjednih zemalja, a najzvučnije ime bit će bosanskohercegovačka olimpijka Lucija Kimani.

    Lucija će ove godine nastupiti na Olimpijskim igrama u Riju, a to će joj biti treće, nakon Pekinga i Londona.

    Trke će istovremeno biti održana u 30 italijanskih gradova, te 15 evropskih i još nekoliko svjetskih gradova, saopćili su organizatori. (Tuzlanski.ba)

    Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje