Petak, 29. Marta 2024.
Tuzlanski.ba logo

Avdić osvojio zlato savladavši šampiona Angole u brazilskoj jiu jitsui

Preuzmite sliku

Faris Avdić osvojio zlato u apsolutnoj diviziji savladavši favorizovanog šampiona Angole u brazilskoj jiu jitsui na takmičenju „Abu Dhabi National PRO Jiu Jitsu BiH Championship“ koje je održano 21. septembra u Tuzli.

Na takmičenju, koje je profesionalnog karaktera u sklopu AJP UAE Svjetske lige, nastupilo je 120 boraca iz Bosne i Hercegovine, regiona i svijeta, prenosi Fena.

Faris Avdić, smeđi pojas u brazilskoj jiu jitsui i član Akademije borilačkih sportova Bushido iz Sarajeva je osvojio dvije zlatne medalje, od kojih se posebno ističe ona u apsolutnoj kategoriji gdje je u finalu za protivnika imao šampiona Angole i člana poznate BJJ akademije Gracie Barra, Rubena Lemoša.

– Ovo nije medalja samo Farisa Avdića nego svih nas. Nastupio sam u poluteškoj kategoriji (-94kg) gdje sam osvojio zlato i nakon toga krunisao i potvrdio svoju pobjedu u apsolutnoj diviziji savladavši šampiona Angole Rubena Lemoša koji je ujedno i crni pojas brailske jiu jitse. Ponosan sam na sebe i na svoj tim jer smo dokazali još jednom da se možemo nositi s borcima iz svijeta – kazao je Avdić.

Ruben Lemoš je član jedne od najjačih i najpoznatijih svjetskih jiu jitsu akademija koji su svoj stepen spremnosti u ovom sportu doveli do zavidnog nivoa.

Faris također poručuje da se planira nastaviti takmičiti u okviru AJP UAE Svjetske lige i kroz uspjehe u brazilskoj jiu jitsi najbolje promovirati našu zemlju, saopćeno je iz Akademije borilačkih vještina “Bushido” Sarajevo. (Tuzlanski.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje