Četvrtak, 27. Januara 2022.
Tuzlanski.ba logo

Atletičari Slobode oborili dva državna rekorda na mitinzima u Beogradu

Preuzmite sliku

Na međunarodnim atletskim dvoranskim mitinzima koji su ovog vikenda održani u Beogradu, članovi AK “Sloboda Tehnograd” oborili su dva državna rekorda i osvojili 10 medalja.

U subotu je održan Peti atletski miting budućih šampiona u tehničkoj organizaciji AK “Partizan” na kome je Bakir Musić postavio novi državni rekord u trci na 200 m u vremenu 23.49 sekundi, osvojivši prvo mjesto i zlatnu medalju.

Pored Musića, zlatnim medaljama su se okitili Enes Džinić u disciplinama 200 m i skoku udalj u kategoriji mlađih juniora, te Nikola Pavljašević u kategoriji mlađih pionira u utrci na 800 m. Dvije srebrne medalje osvojio je Rijad Hasanbašić u disciplinama 200 m i skoku udalj u kategoriji starijih juniora, saopćeno je iz AK Sloboda.

U nedjelju je u tehničkoj organizaciji AK “Crvena Zvezda” organizovan “Novogodišnji atletski miting” na kome je Edhem Vikalo u trci na 60 m postavio novi juniorski rekord sa rezultatom 6:89 osvojivši drugo mjesto u kategoriji seniora.

Srebrenim medaljama na ovom takmičenju okitili su se Nikola Pavljašević u utrci na 200 m u kategoriji mlađih pionira, kao i Ema Mešković koja je u kategoriji mlađih pionirki osvojila drugo mjesto u trci na 200 m.

Bronzanu medalju osvojio je Adi Nurkanović u utrci na 1000 m.

Pored osvojenih medalja i postavljenih novih državnih rekorda, takmičari AK “Sloboda Tehnograd” su ostvarili lične rekorde.

Ovim dvoranskim nastupom zvanično je završena atletska sezona za 2021. koja je je bila jedna od uspješnijih u 74-godišnjoj tradiciji AK “Sloboda Tehnograd” Tuzla, navodi se u saopćenju.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje