Četvrtak, 18. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Atletičari AK “Sloboda Tehnograd” Nikola Pavljašević i Adi Nurkanović prvaci BiH u krosu za 2022. godinu

Preuzmite sliku

Na bijeljinskom hipodromu “Obrijež” održano je pojedinačno prvenstvo BiH u krosu. Na tom takmičenju, u tehničkoj organizaciji AK “Akademac” iz Bijeljine, nastupilo je više od stotinu takmičara iz 17 bosanskohercegovačkih atletskih klubova.

Atletičari AK “Sloboda Tehnograd” osvojili su dvije titule prvaka BiH i to Nikola Pavljašević u kategoriji pionira u trci na 2000m, te Adi Nurkanović u kategoriji juniora u trci na 5000m.

Uz te titule, odlične rezultate postigli su i ostali takmičari iz ovog kluba.

Elma Hasanbašić je osvojila srebrnu medalju u kategoriji mlađe juniorke u trci na 4.000m, kao i Amer Bećirović u kategoriji dječaka u trci na 3.000m. Bronzani su bili Ena Bećirović u kategoriji djevojčica, disciplina 2000m, te junior Rijad Hasanbašić u trci na 5000m.

Na prvenstvu su u krosu nastupili i cicibani Ajna Nezirovac, Melina Murgić i Vedad Suljkanović koji su osvojili visoke plasmane i popravili lične rezultate.

Atletski klub “Sloboda-Tehnograd” Tuzla je titulama u krosu krunisao sezonu u kojoj proslavlja 75 godina postojanja i uspješnog rada, tokom kojih su ispisane neke od zlatnih stranica atletike na ovim prostorima, saopćeno je iz tog kluba.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje