Subota, 22. Juna 2024.
Tuzlanski.ba logo

Amila Bećirović predstavlja BiH na Svjetskom prvenstvu u ritmičkoj gimnastici u Valenciji

Preuzmite sliku

Seniorska reprezentativka Bosne i Hercegovine i članica Kluba ritmičko-sportske gimnastike „Sloboda“ Tuzla Amila Bećirović će zajedno sa trenericom Svitlanom Tinjić predstavljati BiH na Svjetskom prvenstvu ritmičke gimnastike za seniore koje će biti održano od 23. do 27. augusta u Valenciji (Španija).

Bećirović je nakon odličnog nastupa na Evropskom prenstvu u Baku ostvarila je plasman za ovo Svjetsko prvenstvo i kao jedina predstavnica Bosne i Hercegovine predstavljat će državu na smotri najboljih svjetskih gimnastičarki.

Ona i trenerica Tinjić u Valensiju putuju u nedjelju gdje će na Svjetskom prvenstvu nastupiti u konkurenciji 230 gimnastičarki iz 62 zemlje.

Bećirović je i prethodne godine na Evropskom prvenstvu u Tel Avivu ostvarila plasman za učešče na Svjetskom prvenstvu za seniore u Sofiji kao jedina predstavnica države.

Na ovom prvenstvu će nastupiti sa sva četiri rekvizita, što predstavlja poseban izazov.

– Ovom prilikom želim da zahvalim svima koji su pomogli i podržali naše pripreme i odlazak na ovo Svjetsko prvenstvo, prije svega zahvaljujem Ministarstvu za kulturu sport i mlade Tuzlanskog kantona, Gradu Tuzla i SKPC Mejdan koji su nam omogućili trenažni proces – saopćeno je iz Kluba ritmičko-sportske gimnastike „Sloboda“ Tuzla.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje