Utorak, 23. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Amerika ovo nije vidjela 50 godina: Bajkovita sezona debitantske ekipe ide dalje

Preuzmite sliku

Golden Knightsi u finalu čekaju boljeg iz finala Istočne konferencije gdje igraju Tampa Bay Lightning i Washington Capitals, a u seriji vodi ekipa s Floride 3-2.

Vegas Golden Knightsi su 31. klub NHL-a, a ekipa je sastavljena od igrača s tzv. “expansion drafta”. Svih drugih 30 ekipa je na kraju prošle sezone sastavilo popis igrača na koje više ne računaju, a Vegas je sa svake liste odabrao po jednog igrača. Regularni dio sezone su završili na trećem mjestu Zapadne konferencije.

U prvom krugu doigravanja eliminirali su Los Angeles Kingse (4-0), a onda u drugom San Jose Sharkse (4-2). Do sada su u doigravanju upisali svega tri poraza i prva su ekipa od Saint Louisa iz 1968. koja je u svojoj prvoj sezoni došla do finala NHL-a.

Alex Turch je doveo Vegas u vodstvo, Josh Morrisey je izjednačio za Winnipeg, a pobjedu je Golden Knighstima donio Ryan Reeves. Vratar Marc-André Fleury je odbranio 31 udarac prema svojim vratima.

Tampa Bay i Washington Capitals igraju šestu utakmicu u Washingtonu noćas po bh. vremenu s početkom u 2 sata iza ponoći.

ZAPADNA KONFEFENCIJA

Finale:
Winnipeg Jets – Vegas Golden Knigts 1-2
(Vegas se s rezultatom 4-1 u seriji plasirao u finale) (Tuzlanski.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: