Četvrtak, 25. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Amel Tuka večeras trči u finalu Svjetskog prvenstva

Preuzmite sliku

Finalna trka na 800 metara je na programu večeras u 21:10 sati po srednjoevropskom vremenu kada će se Tuka u žestokoj konkurenciji boriti za odličje

Najbolji bosanskohercegovački atletičar Amel Tuka je izborio plasman u finale trke na 800 metara na Svjetskom prvenstvu u Dohi, nakon što je bio najbrži u svojoj polufinalnoj trci. Finale je na programu večeras u 21:10, a Tuka će pokušati ponoviti uspjeh iz Pekinga 2015. godine kada je osvojio bronzu.

Tuka je u Dohi istrčao taktički izvanrednu polufinalnu utrku. Od samog starta naš reprezentativac je bio dobro pozicioniran, i u ne previše brzoj utrci na vrijeme krenuo u finiš. Na kraju je prvi prošao ciljem u vremenu 1 minut, 45 sekundi i 63 stotinke.

Finalna trka na 800 metara je na programu večeras u 21:10 sati po srednjoevropskom vremenu kada će se Tuka u žestokoj konkurenciji boriti za odličje.

Koliko je jaka konkurencija u ovoj disciplini najbolje oslikava činjenica da, između ostalih, branilac titule Francuz Bosse, Poljak Adam Kszczot, te sjajni Kenijac Korir nisu uspjeli izboriti plasman u finale SP-a u Kataru.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , , ,