Petak, 19. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Amel Tuka o izjavi koja kruži društvenim mrežama: Ko god me imalo poznaje shvatio je da je izjava lažna

Preuzmite sliku

Za Source.ba portal danas je Amel Tuka govorio o navodnoj izjavi koja se njemu pripisuje, a proteklih dana kruži društvenim mrežama…

Sa Amelom je razgovarano o SP u Dohi, njegovom velikom rezultati i srebrenoj medalji, te koliko mu se bilo teško vratiti nakon povrede koju je imao.

Bilo je govora o tome kako se osjeća sada kada se nekako sve sleglo, te smo razgovarali o ljudima koji su mu najviše pomogli da napravi ovaj veliki rezultat.

Novinar portala Source.ba dotakao se njegove svadbe sa djevojkom Aminom Pivić i planova za narednu sezonu kada je u pitanju atletika, a kada dolaze i Olimpijske igre u Tokiju.

Na OVOM linku pogledajte Amelovu reakciju na njegovu navodnu izjavu iz 2015. godine koja se vrti po društvenim mrežama. U toj izjavu, za koju i sam Amel kaže da je izmišljena, stoji sljedeće:

“Nikada nisam imao podršku države. Sve sam prošao sam i to mi se vratilo. Sada bi htjeli da se prislone, ali potpisao sam sponzorski ugovor s Nikeom i ne treba mi njihova pomoć. Neka uzmu neko darovito dijete i pomognu njemu. Da, slikao sam se s njima jer će biti lakše mom klubu i Savezu, ali da mi trebaju, baš i ne. Zapravo, nije riječ o državi, nego o vlasti. A ja to razlikujem. Država je svetinja, a vlast prolazna”, stoji u navodnoj Amelovoj izjavi. (Tuzlanski.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje